TryckTurken får sina 15 minuter i rampljuset =)

 
Foto: Gabriela Schulz

2009-01-18 21:15 KULLADAL
Närmare 300 hushåll i ett kvarter i Kulladal i Malmö är utan fast telefoni sedan lördagen. Detta på grund av ett banalt inbrott i en tobaksbutik.

Inbrottstjuvar som tog sig in i Kulladals Tobak vid Per Albin Hanssons väg på lördagsmorgonen inledde med att kapa alla telekablar i ett angränsande teleskåp.


Har förstört - Inbrottet gav gärningsmännen cigaretter för 10 000 kronor, men oj vad de har förstört för en massa människor häromkring, säger Christer Larsson, butiksägare.


En härva På söndagseftermiddagen var innanmätet i teleskåpet fortfarande en härva av löst hängande kablar. Under större delen av dagen hade Telias inhyrda entreprenör Relacom låtit fyra man arbeta med omkopplingar och skarvningar, men mycket återstod på söndagskvällen.


Under veckan Enligt kabelreparatören Ilker Temocin på platsen kan skåpet inte vara helt återställt förrän vid någon dag under veckan. Några abonnenter kan kanske ändå ha fått linjen tillbaka redan på måndagen.


Klumpigt Sällsynt dumt och klumpigt, lyder kommentarerna om inbrottet. Tjuvarnas avsikt torde ha varit att säkra avstängning av larm inne i tobaksbutiken. Men butikslarmet var inte kopplat till telefonledning och gick i gång och tillkallade vaktbolagsfolk.


Borde ha bytt - Tjuvarna tog sig ganska lätt genom min dörr, men kom inte över mer än cigaretter för 10 000 kronor. Fastighetsägaren borde ha bytt ut min dörr efter ett tidigare inbrottsförsök för två månader sedan, säger Christer Larsson.
Trygghetslarm
Ilker Temocin tänker på människor med trygghetslarm kopplad till den fasta telefonin. Han hoppas att de inte lider nöd. Kvarterets bredbandsinnehavare med ADSL är utan bredband.


Har kapat Tjuvarna har haft redskap med sig med vilka de har kapat samtliga grova kablar inne i skåpet och rivit ut centralerna. Reparationen tros kosta kring 250 000 kronor.
Ingemar Björk som är jourhavande driftschef på TeliaSoneras nätbolag Skanova, sade senare på söndagskvällen att alla abonnenter bör kunna ha återfått fast telefoni senast under måndagskvällen.

Saxat från skanskan.se

Grattis TT till dina 15 minuter i rampljuset =)


Kommentarer

Skriv vad du tycker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0