Nu är det jul, här i vårt hus, julen har kommit hoppfaderallanla!

Mulle och jag sitter nu och slår in dom sista julklapparna. Han är jätteduktig och hjälper mig med att bita av bandet. Och ja, det är en skål med orkidéer med bark han sitter i. BusMulle.



God Jul från oss alla till er alla!



Äntligen!

Äntligen är det dags för nya avsnitt av Hipp Hipp och ingen är gladare än jag! :D



Kaloriregler för julen!

Att sätta på kylskåpsdörren så man inte missar:

1. Om du äter någonting och ingen ser det är det inga kalorier.

2. Om du dricker en läsk av light-typ tillsammans med en chokladkaka, så blir kalorierna i chokladkakan "nollade" av läsken.

3. Om du äter tillsammans med andra räknas bara de kalorierna som du äter mer än de.

4. Mat som intas av medicinsk anledning (exempelvis kask, svartvinbärstoddy, varm choklad, rödvin, cognac etc) räknas aldrig.

5. Ju mer du förmår de närmaste kring dig att äta, desto tunnare verkar du själv.

6. Mat (exempelvis popcorn, nötter, läsk, choklad och karameller) som intas som en del av underhållningen i samband med att man ser på film, video eller hör på musik, innehåller inte kalorier därför att de inte intas som mat eller föda, utan som en del av underhållningen.

7. Sockerkaka och småkakor innehåller inte något fett om förpackningarna öppnas och ätas bit för bit, därför att fettet förångas när förpackningarna öppnas.

8. Allt som du slickar från knivar, slickepottar eller skedar, under tiden du lagar mat, innehåller inte kalorier därför att det är ett led i mattillberedningen.

9. Mat som har samma färg har även samma kaloriinnehåll (ex. tomater, svamp, jordgubbssylt och vit choklad.

10. Mat som är frusen innehåller inte kalorier, därför att kalorier är en värmeenhet.



Egentligen så behöver jag inga sånna här bortförklaringar eftersom jag kan trycka i mig tre pizzor om dagen utan att gå upp ett enda hekto.

Men jag ville vara snäll och ge er andra lite tips :)


True story

Oavsett vad du ger en kvinna så kommer hon att ge dig något bättre tillbaka.
Ger du henne en spermie, ger hon dig ett barn.
Ger du henne ett recept, ger hon dig en måltid.
Ger du henne ett hus, ger hon dig ett hem.
Ger du henne ett leende så ger hon dig sitt hjärta.
Hon multiplicerar och förstorar allt oavsett vad du än ger henne.

Så om du ger henne skit kan du förvänta dig ett helvete tillbaka.


Bildspel

Jag hade ju med mig kameran till Thailand. Inte för att det blev så många bilder men ett par stycken iallafall, här kommer ett bildspel:


Copenhagen airport och broren är jätteglad! Verkligen, jätteglad!


Nio timmars flygning och Yoda är vacker som en dag med orkidén man fick av Thai när vi gick av.


Vissa gör reklam och vissa gör REKLAM. Singha gör REKLAM för Man U och bilden hade varit bättre om inte bussen vi åkte i gungade värre än Bornholmsfärjan. Bilden tog jag mest för Norsken skulle se hur fint huset var dekorerat :)


Framme på hotell nr 1. Egen Skytrain station och allt.


Sighseeing 1. Sittande buddhan.


Sightseeing 2: Longboat på Chao Phraya.


Skitäckligt vatten. Stänkte rakt i ansiktet hela tiden och det enda jag kunde tänka på var Charlotte i Sex and the City 2 när hon får vatten i munnen och blir jättedålig. Örk.


Sightseeing 3: Liggande Buddhan. Jäättestor. Och förresten så är inte den fina lila tröjan min. Den var påtvingad. Man fick tydligen inte ha linne i storlek S på sig därinne.


Tourists yeeeezz!


Sånna här fina ananasbitar i olika former fick man på varje dricka. Yoda tyckte det var fjortis och skämdes som ett djur varje gång jag fotade min dricka. Jag tyckte mest det var stencoolt.


Yoda tyckte det var coolare att dricka öl ur egen bordspump.



Sen var det dags för lite sol och bad á la 12:e våningen.

Före-bilden, första soldagen!


Du har en fågel på dig! Kom in, kom ut! Akta fågel!


Reiseleiter/Mor vid poolen.


Vi tryckte ihop oss i en Tuk-tuk på vägen hem en kväll. Finns det hjärterum, finns det stjärterum!


I Sverige har vi max tre filer på båda hållen. I Bangkok har dom minst sex på ett håll och en i motsatt riktning. Måste vara en man som har planerat det. Plus att dom kör på fel sida gatan vilket det tog min en dag att upptäcka! Skyller på håret. Hrm.


Tillbaka på Bangkoks flygplats och ska vidare till Koh Samui. Pappa tycker det är lika kul varje gång att vänta på flygplatsen. Jättekul.


Broren tyckte också det var jättekul. Igen.


Efter tre timmar i luften var vi tillbaka i Bangkok, blev inget Koh Samui den här dagen inte. På flygplatshotellet som var femstjärnigt var vi sådär glada.


Tillbaka på Bangkoks flygplats igen. Pappa som är i Thailand 251 gånger per år var förberedd med ca 10 böcker i ljudform.


Äntligen!


På vissa flygplatser finns det bussar som hämtar en när man går av planet. På andra finns det... hmm.. sightseeingbåtar med hjul?


Luftfuktigheten var ungefär 90%. Kameran kämpade med att få med Yoda på bild.


Värsta buketten väntade på rummet!


Tackar! Heja Eslöv!

Första dagen och ganska fint väder. 20 meter till stranden. Om vädret bara hade kunnat hålla sig hade detta varit paradiset i 8 dagar.


Strandhäng med egen fågelsång.


Och egen vakthund.


Pappa fyllde 60 och fick tårta, paketer och allsång på stranden. Tyskarna tittade snett, vi broren ifrågasatte och sa att dom har redan förlorat två världskrig så det var inte läge att starta ett tredje.


På pappas födelsedag åt vi fint med stranden bara 10 meter från bordet. Mys!


Sen började det regna. Och slutade inte. Yoda undrade varför jag skulle ha med bakgrunden. "Jag vill ha med regnet sa jag" Vilket såhär i efterhand kan kännas som det kvittade. Syns inte hur mycket det regnar men det verkligen öser ner.


Men jag hann få massage vid stranden 3-4 gånger. Underbart!


Vi ställde in resten av veckan i paradiset och drog tillbaka till Bangkok. I transferbussen fick man inte lov att fisa. Broren tyckte det var sådär kul. Jag tyckte det var jätteroligt!


Tillbaka i Bangkok på vårt favvo-shoppingcenter MBK som hade julskyltat när vi var borta.

Änligen lite sol! Lite mer poolhäng och en förhoppning om att ha lite färg när vi kommer hem.


Väntan på transferbussen hem till himmetdärhimma. Yoda lägger en patiens som ingen av kålhuvudena lyckades förstå. Inklusive jag då.


Bangkoks flygplats för 500:e gången denna resan. Efter-bild!


Mulle blev jätteglad när jag kom hem och intog plats i resväskan så jag inte skulle kunna stänga den igen. Älsklingen.

Det var ett litet bildspel från vår härliga Thailandsresa!

Mikrofonkåt på engelska

Duuuuuktig September!

Ur led är tiden

Det är någonting som är riktigt fel när jag är uppe (och har sovit, inte varit ute och festat alltså) klockan 7 en söndagmorgon. Detta känns riktigt konstigt. Men det gör det mesta just nu.

T.ex. känns det konstigt att det snart är jul. Med tanke på att jag inte ens har en adventsljusstake i ett enda fönster så känns det sjukt konstigt att det är julafton om mindre än två veckor. Sjukt.

Nä, men jag går väl och... hmm.. ja, vad gör man så här tidigt?

Thailand

Tänkte att det var dags att uppdatera lite här :)

Nyss hemkommen från Thailand. Blev inte riktigt som vi tänkt oss men vi är glada ändå. Egentligen skulle vi vara 3 dagar i Bangkok och 9 dagar på Koh Samui. Istället blev det tvärtom.

Vi började med två späckade sightseeing-dagar i staden som aldrig sover, vilar, stänger eller pausar. Jag hade lätt kunnat flytta dit. Om det inte varit för den fruktansvärda tryckande värmen och smogen som aldrig ger med sig. Men jag måste hålla med min mor, you just gotta love Bangkok. Man måste älska människorna, shoppingen, impulsiviteten (helt plötsligt utan förvarning kunde dom stänga av den största gatan i city hur länge som helst bara för att kungen, drottningen eller nån annan i kungahuset skulle köra förbi) gatuförsäljarna, tuk-tuksen och så människorna igen.

Efter två dagar och en natts försening pga storm så satte vi oss på planet mot paradiset. Koh Samui. Jag skämtar inte om jag säger att flygplatsen bestod av tre hyddor och ett bagageband. Eftersom det hade regnat dom senaste tre veckorna så var det ungefär som att dra in tre liter vatten i varje andetag. Molnigt men varmt som en bastu körde vi ut från flygplatsen och åkte förbi det ena "pittoreska" huset efter det andra. Jag kan säga att orden "pittoreskt" och "renoveringsobjekt" har fått en helt ny innebörd efter denna resan. Fallfärdiga ruckel med plåt-tak som höll på att rasa ner i floden Chao Phraya var väldigt pittoreskt enligt vissa i resesällskapet. Renoveringsobjekt var väl standarden snäppet högre.

Jag och Yoda installerade oss i vår Bungalow som låg ca 20 meter från stranden, sjukt fint, sjukt mysigt och det hade varit sjukt avkopplande om vi sluppit regnet. Vi stannade på Koh Samui i tre dagar. När vi bestämde oss för att åka tillbaka till Bangkok hade det regnat 30 timmar i sträck. Och enligt väderrapporten skulle det fortsätta ett antal dagar till. Och där nere regnar det ju inte som hemma. Det är skyfall. Himlen öppnar sig och sen vräker det ner så man knappt ser handen framför sig.

Sååå.. tillbaka till Bangkok, tillbaka till shoppingen. Tillbaka till poolen på 12:e våningen.

Semestern blev kanske inte precis som man förväntat sig, men det var roligt, jag har skrattat så jag gråtit (ingen ovanlighet, men ändå) och vi har shoppat, badat och solat. Och då följer också dom vanliga besvären: Soleksem deluxe, munsår och så är det ju två veckor innan jul och pengarna är slut. Sweet!

Nu sitter jag bara och väntar på att Y ska höra av sig så att jag kan åka och hämta min Mulle-bebis som bott hos henne i två veckor.

Så har ni inte varit i Bangkok än så åk, åk, åk!



RSS 2.0