Sol, sol och åter sol

Livet blir så mycket härligare när solen står på. Vi har haft en sån sjukt fin och produktiv helg hemma så det är helt underbart!
 
I lördags så fixade jag med mina pallkragar som Kevin tog hem förra sommaren men som nu legat till sig och nu kände jag att det var dags att ta tag i det. Saker och ting måste ju gotta till sig först innan man utför det, det är ju allmänt känt. Detta var kanske i längsta laget, men jag skyller på att jag inte kände för att gräva upp gräsmattan mitt i November i -10 grader. 
 
Så nu är det planterat och klart, så jäkla härligt. Det blev sockerärtor, rädisor, bladpersilja, dill och gräslök. Börjar lite enkelt denna våren, kan bli att jag sätter mer till nästa säsong om jag orkar hålla på med det. Men detta känns överkomligt iallafall.  I lördags kväll var vi i Skurup hos en gammal kompis och hans tjej som fått en liten bebis. Han hade tagit planteringen en extra nivå måste jag säga! Zuccini och broccoli var några av grejerna som jag inte ens visste att man kunde sätta i Sverige :D
 
 
 Sen ska jag sätta lite vanliga blommor också. Lobelia har jag börjat med och sen ska det bli lavendel och nån annan rolig blomma som jag hittade i fröstället också.
 
Sen har vi gjort klart i vårt lilla förråd på framsidan. Vi fick en massa hyllor i döfint skick av vår granne som dom skulle kasta så Kevin sågade och hade sig och det blev skitbra till slut! Så nu är även däcken bytta och vinterdäcken har fått en bra plats inne i hörnan. Jag fick även packat upp alla mina heminrdningsgrejor som legat nedpackade sen vi flyttade in. Det är ju lite dåligt med förrådsutrymme i vårt älskade hus men nu när förrådet blev klart så har vi frigjort lite space så jag kan ha min egen lilla heminredningshörna :) (Det finns ju en del grejer, kan jag avslöja.)
 
Sjuåringen var iväg på gymnastikläger hela helgen så vi har haft det lugnt och skönt med bara sexåringen hemma, som vi knappt sett röken av för hon har varit ute med sina kompisar hela helgen. Hon kom in nån gång bara när hon hade ramlat i bäcken och behövde nya byxor. Det är så jäkla kul att dom hittat alla grannbarnen runt omkring, dom har verkligen roligt ihop.
 
Jaha, åter till arbetet då. 

Freeeeeeeeeedaaaaaaag!

Jaha, så var det fredag igen. Veckan har gått snabbt som fan. Har fått ett par frispel här på jobbet, känns som det är dags att börja se sig om efter något nytt. Eller bli gravid, vilket som. I varje fall så är situationen här inte okej. Chefer som inte vet hur man sköter om varken sin personal eller sina affärer. Meeeen, vi får väl se, har lite tentackler ute så förhoppningsvis hittar jag nåt nytt att göra inom en snar framtid.
 
Helgen ser jäkligt lugn ut än så länge. Sjuåringen åker iväg på gymnastikläger ikväll till Ängelholm. Hon var lite nervös imorse när jag frågade henne om det skulle bli roligt, men annars verkar hon läskigt oberörd. Men det kommer bli rikigt bra tror jag. Hoppas på att hon kan bli lite tajtare med sina gympa-kompisar, dom ska ju trots allt säkert göra detta många år till ihop. :)
På lördag ska vi ner till Skurup till en gammal kompis och hans tjej som precis fått en bebis. Ska bli trevligt, sexåringen får följa med dit och hänga lite och käka middag och sen på söndag är det fotboll för henne. Tänkte att hon och jag skulle fixa lite i trädgården i helgen. Kevin har tagit hem pallkragar som jag tänkte plantera lite småsaker i. Ska bli skoj! Ser ut att bli riktigt bra väder också så man kanske kan få lite solterapi i trädgården. Najs!
 
Sen har vi bestämt oss för att pausa med byggnationen av uterummet till nästa år eftersom det känns som ett jätteprojekt som kommer dra en massa pengar..... Ser ut som om vi måste dränera en del av huset i samband med att uterummet ska byggas och efter jätteprojektet med barnens rum så tror jag vi behöver lite andrum med lite småprojekt. Så istället ska vi fixa balkongen som vi har på framsidan. Teglet är lite frostskadat och fallet på klinkersen är fel så det rinner ner vatten i ytterkällaren, inte bra alls. Så vi ska dra upp det gamla kakel-skitet och lägga lite nytt och sen sätta ett frostat glasräcke istället med aluminiumstolpar. Kommer bli skitsnyggt! Och det känns inte som ett jätteprojekt heller. Tegelmuren håller på att rasa redan så den är liksom bara att knuffa på så ramlar den.. Och det är ingen jätte balkong så det kommer gå snabbt att lägga lite ny kakel där.
 
Det var en liten uppdatering från mig! Puss o Ciao!
 
 

Vilken tur att jag skaffat mig en man som är snickare!

Här kommer lite bilder på vårt färdiga projekt. 

Äntligen har min fina Buddah-tavla kommit till sin rätt. Transporterad från och nästan glömd i Thailand. <3

Tjejernas rum:



Mys pys! Just nu håller Kevin på att natta för tredje gången. Svarta Madam är tydligen det som det pratas om i skolan just nu och det är inte lätt att släppa när man ska sova :D


Nu är det vuxen-mys tajm. Pusspuss :))

Äntligen klara!

I helgen har vi kämpat med det sista i tjejrnas rum och igår kväll blev vi äntligen klara. Det enda som egentligen saknas nu är en hylla på det enda rummet och persienner i båda rummen. Men det är sånt som får komma senare :) 
Eftersom vi hållt på hela helgen med rummen och i lördags höll vi på ändå in till sent på kvällen så fick jag jaga Kevin för att spika upp dom sista tavlorna, han var inte alls motiverad att göra klart. Men eftersom man är född till arbetsledare så eldade jag på honom och lyckades till slut med vissa lockelser att få upp det sista på väggarna. Eftersom tjejerna trillar in idag så ville jag att allting skulle vara färdigt och att dom inte skulle behöva bo i nåt halvfärdigt, dom har ju fått dela rum nu i nästan ett år så nu var det dags att få allt klart tyckte jag.
 
Vi hade några bakslag sådär i sista stund. Sånt man får räkna med. Jag hade ju planerat att ta ur sängarna ur deras fula sängstommar och sen bara sätta ben på dom och sen dra över sånt madrasskydd med volanger. Men när vi skulle ta ned den andra sängen så var det bara en madrass! Men för helvete! Jag fick ett smärre utbrott på Kevin eftersom han bara bidragit med diverse Ikeamöbler till vårt hushåll. Han hade inget annat än Ikea-skit när vi träffades. Ikea i all ära, men vissa saker tycker jag att man kan kosta på sig. Sånt som man ska använda mycket, såsom soffa och säng. Nu handlar vi inte mycket på Ikea alls. Kevin är nästan den som Ikea-vägrar mer än mig nu :) 
Ett annat bakslag var att den ena hyllan som vi hade sparat i vår ytter-källare hade blivit fuktskadad så den gick inte att återanvända. Vi hade sparat två likadana hyllor så tjejerna skulle ha var sin, men nu blir det till att hitta en ny till det ena rummet. Det var ganska bra ändå. Det var en gammal hylla som det var sågat i och det saknades bakstycke och lite så. Så det var egentligen bara bra att den blev fuktskadad så slapp vi behålla den :) Nu blir det till att hitta en ny på loppis. Vi skulle ha ett skrivbord till också, vi hade bara ett. Så helt plötsligt så snackar grannen på dörren och frågar om vi vill ha ett skrivbord! Det är taget! Det var vitt och fint så det passade utmärkt. Ibland ska man ha tur!
 
Så, i sista stund så gav vi oss ut på Blocket för att leta barn-säng. Hittade en bra och billig som fanns precis vid Kevins föräldrar så vi fick hem den med släpet igår. Så nu är det två sängstommar som står därhemma varav en med madrass till salu, någon som vill ha? :)
 
Kom ååååå köööööööp!! 
 
 

Uppväxten och Eddie Meduza

Idag på jobbet så pratade nördarna om vad dom lyssnade på när dom var mindre (med tanke på att dom är mellan 19 och 23 så spelar vi inte riktigt i samma liga, men ändå) och kom fram till att det var Björn Rosenström som hägrade när dom var små. 
 
Äh, veklingar! Björn Rosenström är ju rena Madonnan jämfört vad jag och min granne lyssnade på när vi var små. När jag var mindre och precis börjat skolan så hade jag en granne som jag alltid umgicks med, hon bodde 2 hus ifrån mig och vi lekte alltid. När man var i den åldern så var det ju enklast att umgås med dom som bodde närmst. Hennes bror var ungefär 7-8 år äldre än oss och hade ju Onkel Kånkel och Eddie Meduzas plattor i mängder som vi satt och smyglyssnade på. Denna låten kan jag fortfarande gå och nynna på ibland, riktigt svängig! ;)
 
 
 
Vi pratade också om att dom brukade spela Nintendo 8 bitar och att det var riktigt vintage för dem. Jag och min granne spelade Commodore 64 hemma hos henne och hemma hos mig hade jag en Amiga 500. Jag hade ett sjukt roligt spel som hette Giana sisters som jag kommer ihåg fortfarande. Så jäkla spännande var det. Såg ut ungefär som Super Mario men jag kommer ihåg att jag tyckte att musiken var jätteobehaglig.
 
Min mamma gav bort mitt Nintendo, så jäkla arg jag blev på henne när jag letade efter det och hon tyckte att det var ju inget att spara. Hon skulle bara vetat hur poppis det fortfarande är...
 

Ikea på en lördag - FML

Vi börjar ju så smått bli klara i vårt gamla garage som har blivit två barnrum. Kevin och hans pappa var och slängde en massa bråte igår som låg i trädgården som vi samlat på oss under renoveringens gång. Den äldste tjejen därhemma var iväg hela dan på teckenspråks-läger så jag och den lille tog tillfället i akt och körde ut till Ikea och träffade Tvillingmamman. Fy fan, säger jag bara, jag HATAR att gå på Ikea på helgen. En jävla massa folk och trångt. Hälften av Malmös befolkning ska äta billig lunch och fika för en femma. Jag saknar det gamla Ikea, mindre och hemtrevligare. 
Jaja, iallafall så smällde jag drygt 1500 spänn på nya grejer till tjejernas rum. Men jag tyckte att jag fick en hel del för pengarna. En massa förvaring, matta, korgar i olika slag, överkast, ja och en massa annat. Kevin och hans pappa var också på Ikea och köpte hem garderober till rummen så ikväll blir det lite blod, svett och tårar som det brukar bli när man ska montera Ikea-möbler :)



Innan det blir kväll ska vi dock hinna med brunch-kalas, fotbollsträning, kompislek, tvättning, städning och moppning av golv. Phew!

Vikings

Började se andra säsongen av Vikings igår. Jag gillar alla serier som innehåller blod och halvnakna män som slåss. Några av mina andra absoluta favvoserier är ju True Blood och Spartacus. Ehhehe. Mums. 

Kevin, däremot, tyckte att den va "sådär". 
Jag tror bara att han är avundsjuk. Han vill också va med och slåss!




Jaha, redan torsdag?

Ja, då var det redan torsdag. Alltså veckan har bara sprungit iväg och jag hinner inte riktigt med. Vi har haft fullt upp hela veckan med gymnastik, renovering och igår hämtade Kevins föräldrar barnen lite tidigare i skolan och så käkade vi middag där efter jobbet. Som jag skrivit innan så avgudar jag ju Kevins föräldrar. Hippiesar liksom. Så jäkla härliga är dom. :D
 
Min kära mor var på ett snabbt besök igår också, brun som få var hon eftersom dom varit i Spanien i typ 3 veckor och spelat golf. Lyx-panchisar. Men hon kom hem med en parfym till mig iallafall. Yezzz!
 
Imorgon kommer det ett företag och spolar och filmar våra dagvatten-ledningar. Vi har ju problem med att det kommer in vatten i ytter-källaren så vi ska se om vi kan lösa problemet lite lätt eller om vi måste dränera. Vi tror att vi kommer att få göra det senare alternativet, men man kan ju alltid hoppas.
 
I helgen blir det att köpa varsin garderob till barnens rum på Ikea. Dessutom ska den äldste iväg på teckenspråkshelg i Lund. Det kommer att bli jättenyttigt för henne. Eftersom man fortfarande inte vet om hörseln kommer att vara samma eller försämras så är det bra för henne att ta tag i sitt teckenspråk. Jag och Kevin har pratat om att gå teckenspråkskurs men det är svårt eftersom det är en hel vecka och då måste man ta ledigt, dessutom är det bara en som får ersättning från försäkringskassan. Men vi får se, kanske gör vi det ändå.
 
Snart hemgång!
 
 
 

Det här med Jägermeister

Jag har ju en svaghet i livet. Jägermeister, stavas det. Det är en farlig svaghet kan jag säga.
 
I lördags körde vi lite finalschlager hemma hos oss och eftersom jag inköpt en helt ny Jäger-flaska på semestern så skulle den naturligtvis öppnas. Det visade sig senare att både den (och diverse andra flaskor ur både vårt och andras spritförråd) skulle öppnas och tömmas i en rasande fart. Detta resulterar ju nästan alltid i att man är nere någonstans på reptil-stadiet då vid 3-snåret på morgonen och på morgonen efter hittar man alltid nån som har glömt gå hem.
 
Det var även så denna gången och ungefär vid 2-tiden på natten så hjulade jag runt i hela vår trädgård, skrikandes "DETTA ÄR MITT, MITT, MITT, TÄNK ATT JAG ÄÄÄÄGER ALLT DETTA!!"
 
Ja. Det var det berömda reptil-stadiet som passerades där.
 
Ungefär en timme innan detta inträffade så kom vi ju på att vi ville ha cigg. Jag hade 1 som var undanstoppad i nåt skåp därhemma. Lillharpan hade 2. Detta räcker ju såklart inte långt när man är inne på bottenskrapet på den andra vinflaskan och när halva litern Jägermeister har gått åt. Så vi fick ju för oss att vi skulle smyga bort till mina föräldrar för att där finns ju stash med cigg. Jag kom ju till och med på att det finns i uterummet så vi behöver inte ens gå in i huset. Mina föräldrar är i Spanien och spelar golf, men har en kompis som passar huset. Och det var ju en jäkla tur att dom inte var hemma, min mamma hade vaknat diiiiirekt.
 
Jag lämnade dom andra ute på gatan och "smög" in i trädgården och in i uterummet.
 
Med betoning på smög.
 
Hur bra den där smygningen egentligen gick lär vi aldrig få veta. Om jag känner mig själv i det tillståndet så har jag säkert börjat med att gå rakt in i glasdörren, svurit åt den, snubblat in över alla tofflor som står uppradade precis innanför dörren och sen uppgett ett mindre glödjetjut när jag hittat ciggpaketet. Sen har jag sprungit ut, snubblat igen på tofflorna, naturligtvis, och sen smällt igen uterumsdörren, som alltid står öppen med ungeför 1 decimeter så att katten ska kunna komma in och lägga sig. Detta har ju i sin tur resulterat i att katten har stått och skrikit därutanför tidigt på morgonen och/eller börjat försöka öppna dörrän på framsidan genom att hoppa upp och trycka ned handtaget åtskilliga gånger. Mmmmm, mammas o pappas kompis har förmodligen vaknat till ett helvete. Men vi fick ju våra cigg, det var det viktigaste i det hela.
 
Jo, jag har ju slutat röka. Oftast. Men inte i lördags. :)
 
 
 
 
 

Jag avslutar mina semesterminnen med lite bilder

För att avsluta semester-minnena så kommer här en bildkavalkad.
 
Hej, jag har en spricka i foten och kan inte gå, men jag är glad ändå! Syster är ännu gladare som får köra mig överallt!
 
Hej, jag är alltid så jävla snygg, tröttsamt!
 
Äntligen lite sol, och pool!
 
 Selfie.
 
 Snygg är jag alltid, men snyggast vid poolen när jag är halvnaken.
 
Solnedgång och bus på stranden.
 
 Efterlängtade sol!
 
En milkshake till barnen i solnedgången..
 
Och extra-mami tar en Tequila sunrise. Längesen man drack en sådan, hade glömt hur god den är!
 
 Kryckorna fick stå i ett hörn hela veckan
 
Vi var ute och åkte tåg en dag, mysigt!
 
 Restaurang blev det varje kväll, och vin! Och cola i massor!
 
 och lite mer vin....
 
 Och pussar i massor!
 
 Strandraggaren, med brösthår... mmmmmm... brösthår.....
 
 Vi var ett par dagar på stranden. Sanden var nästan svart, lavasand!
 
 Vi gjorde lite fotbehandling också....
 
 Jag som är kittliig under fötterna tyckte det var rena tortyren... och jaaaa jag vet, jag har feta vader..
det får man efter ett liva av fotbollsspelande.... trasiga knän och vrister är en nackdel man får stå ut med också..
 
 Jag överraskade Kevin med att beställa lite Jägermeister som vi fick på planet på vägen ner, så när barnen lagt sig blev det lite fest för mami och papi :D
 
 Utsikten över bergen från framsidan på lägenheten.
 
 Och där var det slut! Puss puss!

Semesterminnen del 2

Så att flygresan och allting gick bra, trots en spricka i en liten fot och vi kom fram till hoitellet lite senare på eftermiddagen. Checkar in och får rummet på våning 10. OH. Ångest, jag hatar att åka hiss.
 
Jaja, det är ju bara att komma över. Man vet ju att man ska stå i den klaustrofobiska dödsfällan minst 5 gånger varje dag, och att gå upp till tionde våningen varje gång är out of the question för latmasken Karoline. Det räcker att jag går upp till våning 4 varje dag på jobbet. Och sen upp till våning 6 i parkeringshuset varje dag när jag ska hem.
 
Jaja. Samtidigt som vi börjar gå mot hissen får båda barnen en blixt från klar himmel och börjar tävla mot hissknappen. I detta nu så förstår vi att detta kommer vi att få kämpa med hela semestern. Varenda gång vi ska in i hissen och upp eller ner ska det tryckas på knappar och båda barnen har nån jäkla knapp-fetisch. Sjuåringen hinner ju oftast först, vilket resulterar i att sexåringen blir sur eller utbrister "Det är faktiskt ingen täääävling!".
 
Jaha, ja, skitsamma, det är ju bara att stå ut. Senare skulle vi upptäcka att det även är så sjukt intressant att öppna dörren in till rummet. (Ni vet med ett sånt nyckel-kort som man sen sätter i en liten hållare precis innanför som gör att elen går igång) Så hela veckan var det konstant tävling om vem som kom först till hissknappen, vem som kom först IN i hissen och kunde trycka på knappen till vilken våning vi skulle OCH vem som frågade först efter nyckelkortet till rummet. 
 
Dom sista dagarna var det även sjukt roligt att gå in och låsa dörren och lämna mig och Kevin utanför. Utelåsta.
 
Men om mina kära bonusbarn skulle läsa detta nångång i framtiden: Jag älskar er ändå, trots er ständiga tävlan och er knapp/nyckelkorts-fetisch, Puss! :)
 
 
 
 

Semesterminnen del 1

Då har det gått ett par dagar sen vi landade hemma i kalla Svärje igen. Tänkte köra ett första inlägg om semestern så håll i hatten, här kommer det!:
 
Klockan är 14, det är lördag och dagen efter ska vi åka hemifrån vid 07,00 för att hinna med planet till Teneriffa. Jag packar och städar det sista innan resan och Kevin och pappa har precis avslutat tapetseringen i ombyggnaden och vi börjar förbereda oss för kvällens aktiviteter. Jag ska iväg på födelsedagsmiddag med alla brudarna, Lillharpan har ju gått och blivit ett år närmre tant, och Kevin ska iväg med Norsken och barnen på restaurang för att käka lite bara. Jag ligger i sängen och vilar när jag hör ett skrik utifrån gatan. Det första jag tänker är "Ah, nä, nu är det någon som blivit påkörd. Helvete." Jag hör hur den äldsta kommer inrusande genom ytterdörren och säger till Kevin "Emma har ont i sin fot, hon bara skriker." Han följer med ut och hämtar in den lille. Hon bara fortsätter skrika och gråta, det går inte att få stopp på henne. Vi försöker röra hennes fot men hon bara fortsätter gråta och skriker bara vi kommer i närheten.
 
För helvete. Vad fan gör vi nu. Vi åker ju imorgon!!?
 
Snabba beslut fattades och Kevin åkte in med henne till akuten direkt. Jag satte mig vid datorn och försökte få tag i någon på Ving för att kolla vad man kan göra om hon brutit foten. Svaret: Nej, ni får inte flyga om hon är nygipsad. 
 
F M L.
 
Kevin och Emma kommer in till doktorn ganska fort och jag får ett sms som säger "Det ser ut som om hon har brutit något, vi ska till röntgen nu. Håll tummarna för att det bara är en stukning."
 
Den praktiskt lagda Karoline, som ständigt ligger och vilar under ytan, vaknar till och jag ringer genast till Trygg-Hansa där vi har vår hemförsäkring. I ren panik får jag tag i nån stackars handläggare där som blir livrädd när han hör paniken i min röst. Jag förklarar läget och handläggaren lugnar mig ganska snabbt. I all hets hade jag glömt vår utökade reseförsäkring som vi tecknat som tillägg så han lugnar mig med att vi kan stanna hemma hela familjen och få alla pengarna tillbaka om hon inte får resa, det är lugna pucks. Vi kan ju boka en ny semester senare såifall. Phew. Jag kommer ihåg att vi pratade om den tilläggsförsäkringen precis för sånna här tillfällen, vi reser ju ganska mycket och vi har blivit av med vårt bagage osv så vi tyckte att det vore en bra grej att ha, man får ut lite ersättning om nåt skulle hända.
 
Lite lugnare sätter jag mig i soffan. Det kommer ett sms till efter en stund. "Det var bara en spricka så det blir inte någon gipsning, men vi får kryckor som hon kan hoppa runt på!" 
 
Phuuuuuu, semestern är räddad!
 
Så iallafall så kom vi iväg, en liten hoppandes på kryckor som gladeligen åkte rullstol genom hela flygplatsen. Fick gå på flygplanet först också. Spännande!
Foten repade sig ganska bra. Efter bara två dagar så sprang hon runt, nästan som vanligt, igen. Kryckorna kastade hon efter första dan, dom var för jobbiga att hålla på med. Hon är ju lite klumpig, den lille tösen, inte lätt att hålla reda på 2 ben, 2 armar och sen dessutom 2 kryckor :D
 
 
Återkommer med fler härliga semesterminnen inom kort :)
 

Semester, Jägermeister och sånt som hör till

Äntligen hemma. 
 
Det är jäkligt skönt att åka iväg, men det är fanimig ännu skönare att komma hem. Kevin och jag har legat i en gnisslig jävla säng hela veckan, så fort någon av oss har rört sig så har båda vaknat. Fruktansvärt irriterande. Men utöver det så har vi haft det riktigt, riktigt skönt.
 
Kanarieöarna är ju alltid ett säkert kort. Tar man ett hotell nära stranden och nära restaurangerna så brukar man inte bli besviken. Vi har ätit riktigt gott hela veckan. Var lite tveksam mot maten, efter min och Guns resa till Lanzarote där maten var under all kritik så trodde jag att Teneriffa skulle vara typ samma standard. Men där hade jag fel! Det var nästan till och med att jag gillade paellan som serverades en lunch, men nja, jag är fortfarande lite skeptisk till maträtter som inte har någon tillhörande sås :)
 
Barnen har tyckt att det var riktigt roligt, legat som vattendjur både i poolen och i havet. Det var faktiskt helt okej att bada i havet, ungefär samma värme som i poolen. Jag som hatar stranden gick ändå med på att ligga där ett par dagar. Jag har ju ännu inte insett tjusningen med att ha sand överallt och en massa försäljare som hänger som klungor runt om en. Men men, jag upptäckte ju denna semestern att Kevin har en fetisch för höga vågor och varje gång vi var i närheten och kunde se havet så utbrast han "Kolla vågorna!" eller "Oh, vad tråkigt, inga vågor..." Det finns tydligen en 5-åring i honom fortfarande :)
 
Lägger in en bild på vår utsikt från balkongen:
 
 
Återkommer med vidare uppdatering inom kort!
 
 

RSS 2.0