Midsommar

Imorgon är det midsommar och då går vi mot mörkare tider igen. Nä, nu ska vi inte vara så pessimistiska, mitt liv går mot idel ljusare tider. Jag är lycklig och tacksam för det jag har. Tacksam för att jag har ett jobb och en snygg kille att komma hem till varje dag som är snäll mot mig.
 
Imorgon ska vi ut till Hyltebjär och fira midsommar med Norsken och hans brutta. Hennes pappa har ett hus därute, mitt i ingenstans som vi fick invadera för en kväll. Lillharpan och Överingenjören kommer också att närvara. Det blir säkert skitbra. Lite god mat och nåt dopp i poolen där, sweet! Barnen ska iväg på annat håll, den ena ville iväg men den andre ville egentligen hellre följa med oss eftersom vi ska va med Norsken, som är hennes favorit. Han får inte vara ifred en sekund när hon är i närheten! Ahhh, den första ljuva kärleken ;)
 
Lördag och söndag ska vi bara slappa, fortsätta packa ner allt vårt mög vi har. Tror vi packat säkert 15 kartonger redan men känns som inte ens hälften är nedpackat. 
 
Förresten så försöker jag sälja våra billy-bokhyllor som tjejerna haft. Ingen som är sugen? Bortskänkes mot att någon hämtar dom!
 
 
Nu är det hemgång!
 
 
 
 
 

Det här med att allt ska göras tillsammans

Jag har funderat länge på en sak. Det här med par som ska göra allting tillsammans alltid. Att man ALLTID ska dra med sin andra hälft på allting man ska göra. Why oh, whyyy?
 
Jag stör mig på det sjukt mycket. När man skulle råka hamna på ICA Maxi den dagen då alla småbarnsföräldrar ska storhandla tillsammans, hela familjen och alla barnen. Varför vill man dra med sig sina två-tre barn till affären när man vet att dom kommer att tycka det är sjukt tråkigt, springa och dra i allting och tjata om saker dom vill ha?
 
Vi storhandlar inte alls. Vi turas om och handlar typ varannan dag istället. Det blir mer effektivt och man sparar pengar på det också. Du handlar bara precis det du behöver och i stort sett ingenting annat. Ibland kan jag tycka det är mysigt att storhandla själv, utan en man bredvid mig som suckar över att det tar lång tid, men det är ytterst sällan det händer. Kanske bara någon gång varannan månad eller nåt.
 
Ullared är ett annat bra exempel. VARFÖR ska du hålla på och dra med din man dit? Kevin var med mig en gång och sen sa han "aldrig mer". Det är ju sjukt mycket skönare och roligare att gå där själv och inte behöva stressa för att någon tycker att det är jobbigt.
 
Att handla kläder till mig själv och barnen drar jag inte med honom på heller. Hur många gånger har man inte sett kvinnor komma med sina män i släptåg på damavdelningen på H&M. Han ser ut som om han dör en tortyrliknande död varje gång hon drar fram ett nytt plagg hon ska prova. Kevin har, som många andra män, brist på någott hormon som gör att han inte kan ta på tjejerna någonting som matchar alls. Det kan vara fodrade rutiga kjolar tillsammans med blommiga linnen som åker på mitt i högsommarvärmen liksom, så att det är jag som handlar barnens kläder och lägger fram vad dom ska ha på sig på morgonen. Det blir bäst så. Jag skyller en del av det på hans bohemiska sida.
 
Kevin har fått vänja sig vid mitt sätt att se på det här med tillsammansheten. Jag klarar inte av att sitta ihop vid höften konstant, fastän jag älskar honom med hela mitt hjärta så behöver man faktiskt sin ensamtid. Både med sig själv och sina vänner och han behöver det med barnen. Lillharpan och jag pratade om det i helgen och det var som hon sa: "Vissa män hade gett sin högra hand för en kvinna som inte tvingar med honom på allting".
 
Hon är så klok, den lilla harpejävlen :) Förresten så har jag paxat en harpa som står hemma hos Kevins föräldrar! Den ska få en fin plats på nåt fint ställe i huset.
 
Så kan jag sitta där i nåt hörn och spela och titta snett och vara bitter när jag känner för det. Jag längtar!
 
 
 

Vilken bra start på dagen

Kan dagen börja sämre än så här?
 
Så fort jag sätter mig i bilen så är det trafikinformation och han säger
"Vi vill bara påminna om att en anka blev påkörd imorse vid trafikplats blabla och ankungarna håller sig fortfarande vid vägbanan så var uppmärksamma."
 
Jahapp, det var ju liksom bara att sätta sig och störtböla direkt.
 
Vilken bra start på dagen.

Hejdå Swedbank!

Igår var vi på vår nya bank och blev ordentligt omhändertagna! Inte som på Swedbank där man måste vänta i 2 månader för att ens få komma på ett lånelöftes-möte.
 
SEB är numera min bank och jag trivs redan. Dom prutar på räntorna med sig själv utan att man behöver säga nånting! Sweet :) Vi fick iallafall några gemensamma konton och några egna och det blir nog jättebra i slutändan. Vi bestämde oss för att inte binda någonting på lånet utan att köra 3-mån ränta på allt tills vidare. Bankmannen sa  att räntorna nog kommer att gå ner ytterligare ändå så det var ett bra val. Den som lever får se!
 
Allting är så pirrigt och spännande nu, kändes som jag växte 2 centimeter när man satt på banken igår och pratade lån och pengar. Vuxen liksom. Jag vill inte vara vuxen, då måste man ju börja ta ansvar för sina handlingar och sånt skit.UUuuhhhh.... Jag sa det till Kevin också, men han tyckte att det var längesen han blev vuxen så jag får inget medhåll där. Grrr... 
 
Idag kommer den fd norsken med flickvän på lite grill, najs! Imorgon är det jobb på LdBs sista hemmamatch innan uppehållet, det blir bra det!
 
Klistrar in en bild på nya reklam-grejer vi fick på jobbet. Vår marknadsavdelning är så påhittig! :)
 
 
 
 
 
 

Då var det fredag!

Jahapp, då var det fredag! Denna veckan har gått sjukt fort och tiden bara springer ifrån en nu. Knappt tre veckor tills vi får huset, sjukt hur fort tre månader går. Nu hoppas vi bara på att allting ska flyta på smärtfritt och inte blir några problem...
 
Kevin började min dag bra idag med att slarva bort min bilnyckel. Fråga mig inte vad han hade gjort med den men den låg iallafall i hans bil nånstans och jag var riktigt arg på honom när han till slut hittade den. Vi snackar här om mannen som lyckas göra av med dom flesta viktiga grjer ungefär 5 gånger varje vecka. Lyckligtvis har det varit hans egna grejer fram till nu, typ plånbok, nycklar, bankdosa osv.. nu ska han helt plötsligt börja göra av med MINA grejer också, nä, där går gränsen! 
 
När vi skulle skriva på papperna på huset så var vi i huset med både mäklaren och båda säljarna. Och när vi skulle skriva på papperna så frågade mäklaren efter våra körkort eftersom han skulle skriva våra personnummer. Han skrev av vart och ett och sen fick vi tillbaka dom sekunden senare. Efter det så gick mäklaren och vi stannade kvar och skulle ta lite mått osv... Och när vi sen ska gå så säger kevin - "Fick jag tillbaka mitt körkort av mäklaren?". Vi andra tre tog fram våra och jo, alla hade ju fått tillbaka sina.... utom Kevin.... han var helt övertygad om att mäklaren hade "snott" med sig det så jag fick skicka ett sms till mäklaren och fråga om han verkligen fått det med sig och det hade han naturligtvis inte.
Efter vi hade varit där skulle jag direkt vidare till LdB och jobba så Kevin körde hem själv. Precis när jag kommit fram till stadion så får jag ett sms från Kevin att han hade hittat sitt körkort. Det ahde "mystiskt" trillat ur jackan när han tog av sig den hemma.
 
Mhm..... det var ju "mystiskt".
 
Förra veckan var hans bankdosa helt spårlöst försvunnen. Eftersom vi ska byta bank på måndag så var det så jävla onödigt att han skulle skaffa en ny för 250 spänn och ja, ärligt talat så var den ju nånstans därhemma. Lägenheten är inte jättestor liksom så jag sa till honom att han fick leta upp den! Han letade och nej, den fanns ingenstans. Barnen måste ha lekt bort den! Mhm. Sen när vi skulle ha städdag så gav jag mig fan på att jag skulle hitta den. Och mycket riktigt så låg den under sängen.
 
Suck.
 
Jag skyller allting på hans bohemiska sida!

Söndagsnöje

Jag och min bejb har bara slappat hela helgen. I lördags låg vi hemma vid poolen fram tills att himlen öppnade sig och det kom ett monsunregn. Vi skulle egentligen cykla hem till Danny Rexon och hans tjej, men det blev ju inget cyklande. Jag fick köra dit och alltså blev det inget vin för mig. Desto mer rökande blev det och eftersom jag slutat röka i övrigt så hade jag sjuk huvudvärk när jag vaknade i söndags, men det gick som tur var över med lite Treo. Det var riktigt trevligt hemma hos rockaren, dom hade precis fått en bebis som var jättesöt, faktiskt, till skillnad från vissa bebisar som ser ut som aliens.
 
Igår så var jag rastlös och var tvungen att hitta på nåt handarbete. Så jag satte igång och målade tjejernas skrivbordsstolar som jag har tänkt göra länge. Dom var fula och var klädda i nåt Kalle Anka-skitfult-tyg.
 
Här är lite före och efter-bilder:
 
 
 
Nu kan jag bara använda bilder jag fått upp på instagram här på jobbet så man ser inte riktigt den andra stolen som jag klätt med ett svart fårskinn. Jag tror det är en gammal päls som någon klippt sönder. Jag hittade tyget i nån låda i Kevins förra hus. Men det blev skitsnyggt! Och sen den virkade sitsen som man ser på bilden har jag själv virkat ihop, den blev också skitbra, jag är riktigt nöjd med resultatet! :)
 
Sen målade vi ett gammalt skåp som vi använder som sko-skåp också, det satt fula klistermärken på det innan så färgen var borta på vissa ställen, det blev också bra!
Nu är det bara ett gammalt skrivbord kvar att måla, jag tänkte jag skulle göra det svart och i högblankt. Det kommer bli riktigt snyggt tillsammans med fårskinns-stolen :)
 
Denna vecka är det barnvecka så idag kommer vandalerna hem igen! :)
 
Idag är det exakt 4 veckor kvar tills vi får huset, wooooohooo!!
 
 

RSS 2.0