Det nya året börjar bra!

Bokade precis en vecka på Teneriffa med Ving i februari, så jäkla härligt det ska bli! Woohoooo!



Gott nytt år!!


Kevins alzheimers gör sig påmind

Kevin har ringt mig fram och tillbaka under eftermiddagen för att han skulle handla mat till imorgon (nyårsafton) och skulle fråga vad han skulle köpa osv. Och så hade dom inte det köttet som vi behövde på det vanliga stället där vi brukar handla så han fick köra till ett annat ställe. Så kom jag på just nu att jag måste kolla med honom om han köpt nåt som vi kan ha till middag idag också. Innan han handlade skulle han hämta barnen i skolan.
 
Jag -  Hej igen, du köpte du nåt att äta till idag också?
Han -  Ehh, Ja, det blir kötbullar och makaroner..... men.. varfan har jag ställt bilen?
Jag: - *skratt* Va, har du gjort av med bilen nu också?
Han - Jaaaa.... vafan, varfan ställde jag den?
Jag: - Men var är barnen?
Han: - Dom sitter i bilen!
Jag: - Men för fan Kevin!
Han: - Ja, men jag skulle ju bara in och köpa köttet! Men vänta, är det min bil som tjuter?
*Man hör hur han springer och sen tjutande och en bildörr som öppnas och barnen som gråter*
Han: - Men, vad har hänt, har larmet börjat tjuta??
Barnen, båda i kör: *gråtandes* JAAAAAAAA!!
Han: - Du, vi ses hemma sen... hejdå!
 
 
Mmmm.. så att.. vi får nog gå och kolla hans minne!
 

Julklappar å sånt

Vi hade tydligen varit jättesnälla detta året också och fick hur många klappar som helst. Kevin och jag har pratat om innan att vi inte ska köpa så dyra presenter till varandra, men han lyckas glömma det varje gång det är dags igen. Förra gången när jag fyllde år tror jag det var så fick jag ju en ko från Cow Parade, som jag visserligen hade önskat mig men jag trodde inte han skulle köpa den. På julafton så fick jag iallafall ett halsband från Efva Attling, Twosome Neclace heter det, så här ser det ut:
 
Jättefint är det, jag älskar det och kommer aldrig ta det av mig. Och det kom med dom tillhörande orden: "Nu behöver du inte tjata om att vi ska gifta oss, nu har jag gett dig ringar, och jag tycker att det är som vår kärlek, oändlig liksom. Och så betyder det som står där att kärleken övervinner allt, precis som vår."
 
Han är så fin, min man, och ja, vår kärlek har verkligen övervunnit det mesta :)
Jag vill för övrigt tillägga att "tjatet" som han nämner om att vi ska gifta oss består i att jag kanske nämnt någongång att vi borde gifta oss nu när vi köpt huset och att allting skulle bli enklare om någon av oss dör. Ja, så romantisk är jag :)
 
Och vad gav jag honom då?
 
Ett par mjukisbyxor. Det var väl rättvist?
 
Kevin slog till och köpte en present till "hela familjen" också, se bilden nedan. Jag tror nog att resten av familjen kommer att slåss om att ens komma i närheten av den.
 
 
 
Jag har ju aldrig förstått det här med surfplattor, jag kör med min laptop som snart är 3 år gammal, den funkar bra som fan fortfarande, men tjejerna kommer iallafall att älska surfplattan, dom håller ju på med sånt i skolan jättemycket. Nu när det äldste började ettan så sa dom till och med att nu detta första året så kommer man inte börja med att lära sig skriva för hand, utan man börjar med att hitta bokstäver på tangentbordet först, och lär sig skriva där till att börja med.
 
Jahapp. Välkommen in i internet-åldern.
 

Det här med att hitta en billig resa

Jaha, då var julen nästan över och nyår närmar sig med stormsteg. Jag jobbar idag och alla andra klämdagar så att jag ska slippa ta ut semester. Vi ska ju förhoppningsvis hitta nån lite billigare resa så att vi kan få några soltimmar denna vintern också. Men det är fan inte det lättaste. Inte mycket restresor ute nu och dom som finns är dyra.. känner inte alls för att lägga 20 000 på en resa bara till Kanarieöarna för lite sol och bad. Tjejerna får hänga med denna gången också, nästa tripp får jag och Kevin göra ensamma och kanske lite längre bort.
 
Men trodde iallafall att vi skulle kunna hitta någon som låg lite billigare, men sen vill man inte heller ta vad som helst när tjejerna ska med. Vill ju ändå att dom ska ha något sådär roligt och någonting att göra sjävla på hotellet så att vi inte behöver passa dom dygnets alla vakna timmar. Ja, letandet fortsätter... 
 
Vi har ju det ganska så bortskämt härnere också, man kan boka både från Malmö Airport och från Kastrup i Köpenhamn, det gör ju att man blir lite mer kräsen med priserna. På bland annat Fritidsresors danska motsvarighet, Startours, kan man hitta samma resor som på svenska sidan till exakt samma hotell för flera tusenlappar billigare. Vi bokade där förra gången när vi drog med tjejerna till Egypten i November förra året. Jag tror att vi sparade nästan 5000 på att boka på Startours, så det är ett hett tips! 
 
Kevins föräldrar var precis iväg till Jordanien och hade haft det jättebra och fint väder. Men näh. Aldrig mer Egypten. Jag har samma inställning när jag kom hem som när jag åkte dit. Äckligt, skitigt och... äckligt. Inget alls som lockar. Kan vara att jag ska se pyramiderna innan jag dör men det kan jag såifall göra när jag är pensionär och har glömt hur dåligt det var.
 
Men iallafall så önskar jag alla ett gott nytt år om jag inte skulle få för mig att skriva nånting innan nyår!
 
Puss o kram!

Gooooood Juuuuuuuul!!!!




Hur såg ditt år ut på Spotify?

Här är vad jag lyssnade mest på under 2013, The Dream is the shiet!
 
 

Att vara skidåkare

Jag har åkt skidor sen jag var 4 ungefär. Jag ville naturligtvis inte gå i skidskola, då kom jag ju för långt från mamma, så pappa fick lära mig själv. Det gjorde han genom att knuffa ut mig i backen och så fick jag åka bara, typ :)

Idag har jag legat på soffan och tittat på Vinterstudion på SVT och drömt mig bort till långa backar, värme i ansiktet och nypistad snö. Gud, vad jag saknar att åka skidor! 
Förra året var vi ju i Sälen med barnen men det går ju inte att jämföra med Frankrikes, Italiens eller Österrrikes backar. 
Denna vintern blir det ingen skidåkning men nästa vinter får vi fan ta oss till närmsta backe och dra ett par åk!






Sons of in i helvetes anarchy

Jag vill varna för att jag kommer spoila i detta inlägget, jag hatar när andra inte varnar för spoilers!
 
Jag och Kevin såg det sista avsnittet av Sons of Anarchys säsong 6 igår.
För helvete! Jävla skitslut! Vad är det för fel på alla jävla avsnitts-skrivare?? Dom har snart dödat av alla ordinarie personer som är med i serien, och så nu tog dom Tara också!! Jag var så förbannad när jag la mig så jag kunde inte sova. Jag hoppas fan att hon ligger i koma eller nåt i nästa säsong! Och det är med 99% säkerhet för att jävla Kurt Sutter inte kan döda av Gemma för då får han väl inte ligga på ett år eller nåt. Kurt Sutter är, för er som inte vet, han som skriver alla avsnitt, det var också han som spelade Otto i serien, som naturligtvis också dog och han är gift med hon som spelar Gemma. Jävla inavel.
 
Samma med Dexter, vadfan var det för jävla slut? Kunde ha inte bara fått segla ut i ingenstans och dö? Var dom tvungen att avsluta honom som levande?
 
Men, vi får väl iallafall avnjuta en säsong till med hete Jax och dom andra ...3-4 ...som är kvar i SOA.
 
 
 
 

Just a quote

 

Hektiskt liv osv.

Ja, veckorna flyger iväg och nu har jag inte bloggat på länge igen.
 
Förra veckan var det barnvecka och jag var sjuk och hängig i ett par dagar så jag låg hemma på soffan och tyckte synd om mig själv i ett par dagar. Det behöver man ibland, förkyld å dann, men det är väl alla just nu känns det som. 
 
I helgen har jag och barnen bara tagit det lugnt, dom har lekt med sina bästisar hemma i gatan och Kevin har hållt på att snicka i garaget tillsammans med min pappa. Jätteduktiga är dom, har fått upp fönsterna på ena sidan och ska snart få upp det på andra sidan också, det går fort när dom är två!
 
I lördags kväll så var Yoda och hennes kille och en gammal kompis till Kevin, Skurups enda neger, och hans tjej som verkligen är höggravid hemma och åt lite gott. När vi var och hälsade på i Skurup hos dem så hade han gjort sig till så jävla mycket och fixat skitgod mat så nu kände jag att jag fick försökt överträffa mig själv för en gångs skull. Och det blev faktiskt skitbra! Till förrätt gjorde jag lax och räkpaj, det är typ det godaste som finns i skaldjurs-pajs-väg, Yodas kille som inte gillar skaldjur älskade den så det måste ju vara ett bra betyg :) Och sen gjorde jag helstekt rostbiff och fetto-potatisgratäng med riktigt mycket grädde till huvudrätt. Riktigt bra blev det, jag är nöjd! Med tanke på att mina matlagningskunskaper ligger på samma nivå som en femårings så får jag faktiskt säga att jag blev lite förvånad själv att jag lyckades så bra :)
 
Är så jäkla trött nuförtiden, det har sina orsaker men det är så jävla jobbigt. Från det jag vaknar på morgonen till att jag går och lägger mig är jag som en jävla zombie, sitter och gäspar säkert 50 gånger om dan på jobbet. Snark. Ska till doktorn nästa vecka så får hoppas att han kan ge mig nägra jäkla vitaminer eller nåt.
 
På återhörande.

RSS 2.0