Biomys

Jag och min man gör inte mycket nu när det pågår renovering hemma, all helg-tid (och alla våra surt förvärvade slantar) går åt till att färdigställa tjejernas rum så att dom ska slippa trängas i det rummet dom bor i nu. Så i lördags kväll bestämde vi oss för att ta en välbehövlig "dejt" och drog in till Entré och såg Hobbit nr 2. 
 
Vi såg nr 1 på bio också då för nåt år sen och den tyckte jag var sådär. Men i denna filmen händer det lite mer så den var faktiskt bra! Mikael Persbrandt är ju med i filmen, och man ser ju för fan inte att det är han. Så när han hade varit med en lång stund så satt jag och funderade på att jag kände igen rösten. Jaaaaaa, just det, det är ju Persbrandt! Han gör en bra roll, men man hör ju liksom att det är svengelska, det är kul :)
 
Men iallafall, idag kommer rörläggaren och ska koppla in golvvärmen så nu kommer vi till och med att ha lite värme därute. Kevin och pappa fick upp innerväggarna i helgen så nu börjar det se riktigt bra ut, elektrikern kommer på fredag så då får vi lite ström också. Vårt sovrum som ligger precis ovanpå garaget har varit strömlöst nu i en månad eftersom elen var dragen konstigt (som i alla gamla hus) så att han var tvungen att koppla ur den så det ska vara skönt att få det tillbaka. Det bästa med att få tillbaka elen i sovrummet är att jag kan ställa alarm på min gamla hederliga klockradio på morgonen. Jag hatar att vakna till mobilsignalen, blir så jävla stressad! Bättre att vakna till nån gammal goding på guldkanalen och sen står musiken igång när man gör sig iordning. Då är det inte lika jobbigt att gå upp liksom :)
 
Vi har börjat fundera på vad som ska komma efter när tjernas rum är klara. Där är ju en hel del som skulle behövas tas tag i. Bland annat behöver det dräneras i den yttersta källaren, nu när hösten kom så har där stått en hel del vatten. Vi skulle behöva dränera där innan vi fixar ihop ett uterum. Nu när våren kommer så blir det nog till att ta in lite offerter på vad det skulle kosta. Vi har inte källare i hela huset så det är inte överallt det behövs. Men det ju en sån grej som man vet kommer att kosta sjukt mycket pengar. BÖÖÖÖH!
 
Men det är faktiskt okej, jag har obegränsat med kärlek till det huset så det får lov att ta alla mina besparingar om det vill :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Fler besökare och ingenting att skriva om

På något sätt så går besöksstatistiken upp här på bloggen. Med tanke på att jag inte har ett skit att skriva om så känns det lite oroväckande. Men aja, snart är det vår och sommar och då händer det lite mer grejer förhoppningsvis :) 
 
Bygget med tjejernas rum går framåt med stormsteg. Kevin håller på att fixa och trixa med golvvärmen som ska in där och vi kan ju iallafall vara överens om en sak. Det är inte billigt! Shit, vad det har gått pengar nu i sluttampen. Men förhoppningsvis ska vi hamna lite under budget ändå.Vi har haft en riktig tur och hittat bland annat ekparketten riktigt billigt på Blocket.
 
Det som vi helst av allt skulle vilja slippa nu är att spackla och måla själva, det tar sån jävla tid och det blir bättre när en rikig målare gör jobbet såklart. Men fy fan vad det är dyrt. Vi fick ett pris häromdagen på 10 000 kr. Vi kan ju för fan inte lägga så mycket pengar bara på spackling och målning.. Nej, då får vi göra det själva. Det tar lite längre tid och är mycket jobb men vi kan komma halvvägs till Thailand och tillbaka för dom 10000 så det blir inte aktuellt.
 
Men om det flyter på idag och imorgon så kan vi iallafall få upp innerväggarna till helgen. Tjejerna hade naturligtvis egna idéer om hur rummen skulle se ut. Bland annat så skulle det vara en dörr mellan rummen så dom lätt kunde komma in till varandra. Haha, jaaaa, det kanske är kul nu, men vänta till du är tonåring, då är det inte lika intressant att ha syrran på rummet :D
 
Jag har ju tänkt göra egna sänggavlar till deras sängar. Kevin ska få fixa hem några skivor med plywood och sen tänkte jag klä in dom i vadd eller skumgummi och nåt häftigt tyg på. Kanske sätta knappar i också. Ja, dom kommer bli riktigt fina iallafall, är taggad för lite handarbete :D
 
I helgen målade jag ett sängbord som vi snubblade över, det blev riktigt bra. Åkte sen hem till min mormor och letade upp hennes gamla dörrknoppar, passade perfekt så det blev en blå. Jag har ett till gammalt sängbord där hemma som jag funderar på att måla, eller så låter jag det vara och bara byter knopp på det. En liten förändring gör oftast mer än vad man tror, tänk på det! Man behöver inte alltid moderniser och måla om eller kasta gamla möbler och sånt man tröttnat på. Ge det bara en liten ny touch så blir det en helt ny möbel. 
 
 
 
 
 
 

Thailand

Jag har börjat följa en blogg som jag tycker att ni också borde titta in till:
 
http://wilhelmsro.com/
 
Det är en ensamstående mamma från Skövde som nu har spenderat ett antal månader med sina två små barn i Thailand och man får följa alla deras spännande utflykter och långa bussturer till Kambodja. Jag tycker det är fantastiskt att hon vågar åka så med barnen, bara liksom hoppa på en buss i 14 timmar, haha! Det hade denna bekväma damen aldrig gett sig på! "Tyvärr" kan man väl säga, eftersom det skapar väldigt många reseminnen som man i efterhand kan skratta gott åt.
 
Så, in o läs med er!
 
 
 

Be more dog

Sötaste reklamen :)
 
 

Kiss the anus of a black cat

Morgonens skratt när min kollega öppnar sin spotify:
 
 
Musiken är ändå inte så dålig, lite stämningsfull liksom. 
 
Kalla mig gammalmodig, men tyvärr tror jag inte på någon större framgång med det där bandnamnet. :D
 

Sänk farten

Jag är specialist på att köra för fort. Jag ligger alltid minst 10 kilometer över hastigheten i stan och på motorvägen håller jag exakt 30 över så att körkortet inte ska gå förlorat. Nu när dom sänkt hastigheten till 40 genom hela stan idiotförklarar jag alla varje morgon. Jag parkerar ju högst upp i P-huset Anna varje dag också, så det är alltså 12 våningar som ska köras upp och ner varje morgon och varje kväll.
Jag har klockat mig själv och det tar exakt 4 minuter.
 
Skulle det gå ut en barnvagn eller springa ut ett barn mellan två bilar så är det kört, jag har inte en chans att stanna. Men man tänker ju inte så när man är på väg ner eller upp. Man tänker bara "FAAAN, nu är jag sen idag igen!!" eller "OOOOHHH, jag vill bara hem, hem hem, hem, hem!!"
 
Denna reklamen får en att tänka efter lite.
 
 
 
Varför kan man inte vara lite mer klok i trafiken?

Kidnappning

Jag tycker det är intressant att läsa om gamla brott, mord osv, ja, egentligen allt som visar vilka idioter människor egentligen är. Gillar att kolla på dokumentärer om kriminalfall osv.
 
Idag fick jag tips på jobbet om http://kidnapparna.nu/ vilket handlar om ett kidnappningsfall i Uppsala, där 3 personer i 20-års åldern kidnappar en kille och håller honom i ett hus i Umeå i ungefär en vecka.
 
På hemsidan finns tre upptagningar från rättegången som är omgjord till en podcast så man får höra alla 3 kidnapparnas verioner och hur det gått till.
 
Intressant hur folk tänker. Tänkte att jag ska börja lyssna på P3 Dokumentär som sänder olika podcasts också, när man är trött på att lyssna på radio på jobb är det roligare att lyssna på en dokumentär.
 
Bara ett tips :)
 
 

Bikinibridge

Ärligt talat, var är samhället på väg?
 
Just nu är "bikinibridge" den stora hypen här bland nördarna på jobb.
 
Suck.
 
Bildgoogla det så förstår ni vad jag menar. 
 
Vissa bilder är helt sjuka, dom tjejerna måste fan sakna en livmoder.

Kollegor å sånt

En av mina kollegor har något fel i huvet.
 
 
 
Bokstavligen talat. Hon fick en stenhård boll i bakhuvudet för 2 år sen och har konstant huvudvärk sen dess. Nånting är fel. På fler än ett sätt :D :D
 
 
 
Igår var hon så tramsig hela dan så vi bara satt och skrattade konstant i typ 3 timmar på eftermiddagen. Eftersom vård VD hade ett "nyårstal" där han sa att vi skulle höja arbetsmoralen på företaget så tyckte min kollega att det var dags att starta med det. Dock var det inte så arbetsmoralhöjande med trams eftersom det blev typ 0 gjort, men men, nu är vi iallafall lite gladare :D
 
Och om ni undrar så ja, alla på mitt jobb har minst 2, men helst 3 skärmar. Det blir mer effektivt så liksom. Och så jobbar vi i typ 15 olika system så det är lättare att ha allting uppe :) Och nej, här har vi inga egna kontor, alla sitter i ett enda stort kontorslandskap, till och med VDn. Både bra och dåligt, hade varit skönt om det var en aning uppdelat iallafall. Nu hör man när privatsupporten sitter och bråkar med sina kunder som inte förstår skillnaden på papperskorgen och kontrollpanelen. Men det är ganska kul ibland :)
 
Jo, just det, sen har jag ju klippt mig också. Bort med det långa tråkiga och in med lite kortare. Så jävla skönt det är att det typ torkar på 4 minuter istället för 4 timmar, me like!
 
 
 
Det var allt för idag, puss!

Nyår 2013

Nyår förflöt lugnt och sansat. Den före detta norsken och hans tjej var hemma hos oss, barnen var hemma och vi åt SÅ JÄVLA GOD MAT. Kevin gjorde huvudrätten vilket blev pulled pork, och gästerna hade med sig förrätten, gratinerad hummer, och efterrätten vilket blev marängsviss. Så. Jävla. Gott.
Eftersom barnen var hemma så blev det ett lugnt nyår med bara en liten Jäger i snapsglaset :) Dom lyckades hålla sig vakna ända till klockan 12 och fick några tomtebloss som jag hittade i nån gammal låda därhemma. Kevin och Norsken smällde raketer hur länge som helst, dom tog aldrig slut kändes det som..
 
Såååå, mitt 2013, hur var det?
 
Det började lika dåligt som 2012 slutade, på ett jobb som jag vantrivdes och jag mådde riktigt dåligt där i början. Sen ljusnade det som fan när jag fick mitt nuvarande jobb och jag kommer ihåg hur jag stod och storgrät och rökte nere vid bilen som jag parkerat vid gamla Wallmans lokaler när jag ringde till min mormor och berättade att jag fått jobbet. Jag bara grät och grät och kände hur alla tunga stenar föll från bröstet, sån skön jävla känsla har jag inte varit med om innan. Så jag sa upp mig och skuttade ut därifrån 2 veckor senare, i Februari, efter bara 4 månader i det helveteshålet.
I Mars drog vi till Sälen med alla vännerna och hade 4 skitroliga dagar med sån härlig skidåkning och ett jävla härligt väder. När vi kommit hem från den resan så skrev vi på papperna för vårt hus och hela våren och en bit in på sommaren satt vi bara och LÄNGTADE efter att få flytta in. Så den 1 Juli tog vi vårt pick och pack och lämnade den trångbodda lägenheten och flyttade in i vårt älskade hus!
Redan på semestern började vi skissa på bygglovet som vi var tvugna att lämna in eftersom vi skulle bygga om garaget och i Oktober så började vi på ombygganden. Nu i December så har vi kommit mer än halvvägs och det kommer bli riktigt fint när det väl är klart. Barnen kommer få en egen del av huset och vi kommer få lite lugn och ro på ovanvåningen :)
Så, så här lång in på det nya året (1 dag) ser det ganska så lovande ut. Resa är bokad. Ombyggnaden ligger i fas. Snart så ska vi börja titta på hur uterummet ska se ut.
 
Nä, 2013 var ett bra år, men 2014 har potential till att bli hur mycket bättre som helst :)
 
 
 
 

 
 

 
 
 

RSS 2.0