Semester och sånt

Då var semestern slut för detta året, 2 veckor tog jag. Kändes lite konstigt att starta i Maj och begära 4 veckors semester liksom. Så det blev skitbra med 2 veckor, känns faktiskt som om man haft mer eftersom det varit så jävla fint väder. Ja, jävla. Jag börjar tröttna på denna värmen nu. Det går fan inte att fungera normalt när det är så här varmt. Min Skandinaviska hud tillåter dessutom inte heller att solen ska hålla på att lysa på den för mycket. Soleksemet har redan tagit över och förökar sig mer och mer. Kevin tvingade ner mig på standen ett par dagar i förra veckan. Så jävla värdelöst att ligga där bredvid honom. Jag hade med mig mitt Honey Monster paraply/parasoll och gömde mig allt jag kunde därunder medans han, den grekiska guden, fläkte ut sin bruna bringa bredvid mig. Så. Jävla. Orättvist.
Här är mina ben och tjejerna på vår filt men halva resten av gänget.
 
Första veckan på vår semester så fixade vi mest med huset, trädgården och med vår nya terass. Satte upp lite tavlor som stått på golvet. Umgicks lite med vänner och åt gott, levde gott :)
 
Andra veckan på semestern hade vi barnen och vi startade med att fira Kevins mormor som fyllde 100 år! Det var stort kalas hemma hos Kevins föräldrar och det blev jättebra. Hans mormor var ganska pigg och glad. Hon är ganska skruttig, men det får man ju lov att vara när man är 100 år :)
Sen tog vi mest det lugnt, Kevin drog med tjejerna till stranden någon dag när min hud strejkade som mest och sen hängde jag med någon dag. Kevin drog med tjejerna till Sommarlovsmorgon som dom filmar ute i Västra Hamnen här i Malmö. Dom åkte hemifrån ganska tidigt och fick bra platser nästan ända framme. Barnen tyckte att det var ganska roligt, men tråkigt mellan tagningarna, så dom var inte så sugna på att åka dit igen, men dom tyckte det var häftigt att ha varit där ändå :)
En kväll var vi hemma hos en gammal kompis till mig och käkade ute i Sibbarp. Det var också mysigt, snacka lite gamla minnen är alltid kul och barnen lekte bra. Dom hade vattenkrig nästan hela kvällen så det var fullt ös, medvetslös. När vi kom hem så avslutade vi med lite Skip-Bo på terassen, myspys!
 
 
Denna veckan har jag jobbat, det var ganska skönt att komma in i det AC-svala rummet. Dock så blir det olidligt varmt ändå när eftermiddagen kommer så jag försöker börja lite tidigare så man kan gå hem lite tidigare också, Hjärnan fungerar liksom inte när det är så varmt. Och inatt kunde jag inte sova heller.
 
Suuuuck, ge mig lite moln och regn, ffs!!
 
 

Österlen

Helgen spenderades i Kevins föräldrars sommarstuga utanför Onslunda på Österlen. Snogge heter den lilla samlingen med hus som verkligen ligger mitt ute i ingenstans. Lillharpan och överingenjören skulle hänga med ut för en natt och vi bestämde att vi skulle dra på loppis på morgonen därefter. 
Sagt och gjort! Kevin sjasade upp alla vid 9-tiden och vi var på plats i Baskemölla på loppisen så vi var bra med när startskottet gick. Ja, nuförtiden har man ju startskott och titt-tid innan det börjar. Annat var det förr när det knappt var nån på loppisarna så dom kastade grejerna efter en så dom skulle bli av med det. 
Vi kom hem en tavla och lite dricksglas rikare. Och så fyndade jag en Kosta-svamp. Dom ska jag börja samla på! 



Söta gatu-skyltar i Simrishamn 


Lunch på rökeriet i Branteviks hamn, mums!

Bild från Kevins Instagram, vi var ute och tittade på kossorna vid stugan, så söta!

Nu hör jag att vildarna börjar röra sig där nere, dags att utfodra!


Skit-fotbollsVM

Nu har det snart varit fotbollsVM i tre år. Känns det som. Jag har blivit tvingad att se mer fotboll än nånsin förr, mest eftersom Kevin har bjudit hit halva vänskapskretsen till varje match och jag har då snällt fått sitta bredvid som en bra fru och verkat intresserad.
 
Snark.
 
Idag strejkar jag och kollar på True Blood i sängen när han och Polski sitter där nere som två pånyttfödda tonårspojkar som helt plötsligt vet och kan allting bäst om fotboll.
Jag är ju ganska skonad från det där med sport-tittandet annars. Kevin är inte särskilt intresserad av någon sport. Det enda som han vill kolla på är UFC och det laddar han hem och tittar på när jag inte är hemma. Skönt!
 
Nu har vi iallafall semester och denna veckan har vi mest spenderat i trädgården och fixat klart vår lilla lounge på framsidan. Det blev så jäkla bra och jag är jävligt nöjd med resultatet. Jag är riktigt glad att vi bestämde oss för att göra ett staket i glas fastän det var lite dyrare än alternativet. Huset ser helt annorlunda ut.
 
 Här inviger vi den med ett glas rosé och en öl :)
 
Annars ska vi inte göra så mycket mer denna veckan. Igår var vi hemma hos några kompisar och åt middag och tog det lugnt. Idag var vi ute i Limhamn och käkade middag på en restaurang, mest för att vi inte orkade laga mat i värmen. Myspys.
 
Avslutar med en bild på mig och tjejerna från i lördags när vi hade tjejkväll (Kevin var naturligtvis och kollade på fotboll). Som ni såg i inlägget nedan så var vi på bio och såg Draktränaren 2 (skitrolig, jag gillade den till och med!) och sen när vi kom ut så var det fortfarande så ljust och fint väder så jag tyckte att det var lite tidigt för tjejerna att lägga sig. Så vi tog en tur ut till Ribban och käkade en glass och doppade fötterna. Dom tyckte det var jättekul och det var en rikigt mysig tjejkväll. En veckas semester kvar och sen är det dags att börja jobba igen, jag längtar faktiskt lite redan :)
 
 
 
 
Puss!

Tjejkväll!

Ikväll har vi tjejkväll med bio och Draktränaren 2 :)




Det här med döden

Döden. Man vet att den kommer till alla, men ändå spenderar man ett helt liv över att springa ifrån den eller oroa sig över att den ska komma. Och jag är så fruktansvärt sentimental. Jag och Kevin var hemma hos mina föräldrar och käkade middag i söndags, och medan dom andra fastnade framför nån fotbolls-VM-match så fastnade jag framför ett fotoalbum som legat gömt i bokhyllan. Jag "sorterade" foton när jag var mindre, så alla fotoalbum och fotokuvet som ligger därhemma är omsorgsfullt "sorterade" av mig. Därför var det foton på alla och från alla tidsperioder i detta albumet. Bland annat från vårt förra hus som jag växte upp i. Mamma eller jag (förmodligen jag) har tagit en rad bilder på min pappa när han sitter i mjukisdress i uterummet i soffan. Och han är helt ung. Inga gråa hår i varken skägget eller huvudhåret. Inga rynkor. Inget skinn som hänger runt ögonen. Håret är krylligt ochg busigt och han kan kanske vara i 40-års åldern. Och så vänder jag huvudet upp och tittar på honom när jag sitter där och ser min pappa nu. Galdalf den Grå. Men ändå samma pappa. Och så börjar tårarna rinna. Han har haft en kärlkrampsattack som nästan tog död på honom. Hur länge till får jag behålla honom?
 
Samma sak med min mamma. Foto från någon skidsemester. Hon kan typ vara i samma ålder, 40-nånting. Ligger i en soffa och sover. Håret är brunt och lockigt. Inga rynkor. Och så tittar jag på henne nu. The Godmother. Grå och rynkig. 
 
Min älskade mamma och pappa. Jag hoppas på att jag får behålla dom i minst 30 år till.
 
 
 
Döden kommer ju som sagt till oss alla. I förra veckan kom den till vår älskade Gunde. Blondies lilla häst som har varit hennes partner dom senaste 18 åren och min kamrat sedan gymnasiet. Jag älsade att vara ute hos Gunde. Bara att komma ut i stallet och känna lugnet. Där går det inte att stressa, det får ta den tid det tar. Gunde har länge haft problem med sina hovar och med hosta, och nu till slut så blev det tydligen för mycket för honom. Jag har inte varit ute i stallet på länge nu. Men jag har saknat det ofta. Och jag har ofta tänkt att jag ska börja åka dit igen. Som vi kommer att sakna honom, älskade häst. Dom här jäkla djuren fastnar ju så fruktansvärt i hjärtat, och det gör så ont när dom inte finns där mer. Jag kan ju inte låta bli och tänka på min lille katt. Min älskade lilla Mulle. Som jag saknar honom. Några kvällar har tårarna börjat rinna när jag saknar honom som mest. Kisekatten.
 
 
Lite gamla bilder från arkivet. Avslutar meden bild på mig och Blondie från stallet när vi svullar BK bland hästbajset.
 
Kommer att sakna dig Gunde, hoppas du får det härligt på dom gröna ängarna uppe i himlen <3
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0