Ystad Djurpark

Jaha, då var det andra dagen av utflykter och då stod Ystad Djurpark på tur. Det började med att vi körde helt fel eftersom det inte fanns en enda skylt var man skulle köra från E65an.. skitdåligt. (Det måste vara en man som äger parken för det var sjukt dåligt planerat med skyltar osv). Iallafall så kom vi dit till slut och fick ett inre utbrott när vi skulle betala och dom tog fullpris för familj. (jag är inte snål, men ekonomisk och det finns nästan alltid familjebiljetter var man än är!) Men annars var parken fin och vi fick se många djur. Jag brukar inte gilla Zoo och djurparken eftersom det känns som djurplågeri men här hade djuren stora ytor att röra sig på så det var helt okej. Förutom vissa smågrejer, typ avsaknad av familjebiljett, avsaknad av skyltar både till djurparkren och inne på området och att det inte fanns någon personal äldre än 14 i cafeterian så ver det ganska så bra :)


Skånes öppna landskap.


Lillharpan övar på barnvagnskörning.


Hela ligan var med. Lillharpan, Yoda och Y tyckte också det var kul att gå på djurpark.
Y:s lilla bebis var också ganska nöjd hela dagen!


Lillharpan ville ta med sig en miniapa hem.


Djurparks-snyggo.

'
Kevins favvisar - Alpackorna!

Imorgon hoppas jag fan på sol så att vi kan få lite poolhäng och lugn och ro. Blir det dåligt väder blir det till att googla och hitta en ny utflykt!

Glimmingehus

Har ni tänkt på att när man är utomlands så sightseear man som fan och sen när man är hemma så gör man det aldrig? Man vet fan knappt vad man kan se som ligger runt sitt egna hem.
Sååå idag när vi vaknade och det var igenmulet på himlen så var vi ju tvugna att komma på nånting att göra. Två stycken småbarn klarar inte pressen att sitta stilla framför tvn hela dan så jag googlade lite och kom fram till att jag aldrig sightseeat nånting alls runt omkring Malmö. (Förutom brofästet, men jag vet inte om man kan kalla det för sevärdhet) Så vi styrde den nya vita fina Golfen mot Österlen och Glimmingehus. Det var faktiskt jätteintressant och det var barnvänligt dessutom. Det kostade bara 60 kr per vuxen att gå in och då var det gratis guidad tur också så det var ju dessutom billigt :)

Barnen tyckte att det var jättespännanden att gå runt inne i borgen och höra historierna hur folket bodde och vad man gjorde där. Jag tyckte också att det var ganska intressant så detta rekommenderas!



Det började med att man med klossar skulle bygga en likadan borg som Glimmingehus.
Pappa tyckte det var roligast!


Högst upp i borgen!


Många trappor, jag som är mest otränad blev nästan anfådd.


Tjejerna fick plocka blommor i örtagården med hjälp av en medeltidsklädd tant.


Mysdag!

Avslutades i Skillinge med middag på hamnrestaurangen. Myspys!

Imorgon drar vi till Ystad djurpark!

Kvälls Mås-matning @ Ribban


RSS 2.0