Ibland är det bara ett enda virrvarr i huvudet




Midsommar mitt i skogen

Eftersom det var vår midsommar med barnen så tänkte vi göra det ordentligt. Och vad är inte mysigare än att fira riktig svensk midsommar ute på landet?
 
Sagt och gjort så frågade vi runt om det var någon som ville hänga med ut i bushen och Norsken och hans tjej var inte sena med att hänga på. Skurups-bon och hans fru och lilla bebis ville också gärna hänga på så jag satte mig för att leta efter en ganska stor stuga så att vi skulle få plats.
Det var inte direkt enkelt att hitta någon som gick att hyra bara över en helg, och dessutom midsommar... så klar var vi ute i sista stund också,  jag och irländaren är inte kända för att vara ute i god tid direkt. Jag skyller den lilla feluppfostringen på min käre mor. Som alltid är en halvtimme sen till allt hon ska. 
 
Det har ju varit ett par gånger det varit riktigt pinsamt när jag och Kevin varit ute i sista minuten. Dels var det på Jeppas minnesstund där vi var sist och dom satt och väntade på oss för att starta. Suck var pinsamt det var att gå förbi alla som satt och väntade där inne. 
Andra gången var Älgens bröllop där vi kom precis när alla gick in till vigseln. Hade vi varit ett par minuter sena där så hade vi missat hela vigseln, eftersom den bara var 2 minuter lång.
 
Anyways. Vi hade ju lite krav också naturligtvis. Kevin ville prompt att stugan skulle ligga vid en sjö eller vid havet så att man kunde bada eller fiska. En ganska bra idé, om man är ute i god tid och har mycket att välja mellan. Och sen var vi ju tvugna att ha några stycken sovrum så att alla skulle få plats. Och sen ville vi inte att det skulle ligga mer än 2 timmar bort. Efter en massa letande så hittade jag till slut en stuga på Blocket som passade perfekt! Stugan låg utanför Tingsryd på gränsen mellan Småland och Blekinge och den var ganska stor med många sovrum. Stugan låg precis vid en sjö och hade egen båt. Perfekt! Den tar vi! "Tyvärr hyr vi bara ut per vecka" Var svaret. Jaha. Efter lite förhandlig fick vi ner priset och vi bokade för 2 nätter. Egentligen hyrde dom dessutom bara ut lördag till lördag också, men vi ville ju stanna fredag till söndag så det var ingenting som stämde där. 
 
Men vi kom iväg tidigt i fredags morse iallafall. Bilen var packad till bristningsgränsen och iPaden var laddad med film till barnen som dom kunde se på vägen. 
När vi kommit ut från Riseberga kom jag på: "Men vafan, vi har glömt barnens kuddar, VÄND!"
Tillbaka till huset igen, in och ryckte till mig kuddarna och iväg igen.
Vi körde ut från Malmö och halvvägs till Lund kom jag på: "Men vafan, HÖRLURARNA TILL iPADEN!"
Jaja, nu kunde vi ju inte vända så det var till att koppla in den på stereon i bilen. Så i ungefär 2,5 timme satt vi och lyssnade på Barbie - Pärlprinsessan och Nu regnar det köttbullar 2. Jäääätteeeeeeekul!
 
Resten av helgen blev iallafall lyckad. När vi kom upp så hade vi hela dagen där. Det slutade med att vi hamnade på en filt på gräsmattan allihopa, hjulandes, stojandes och kubbspelandes. Barnen hade så jävla kul och det var riktigt mysigt. Ett och ettannat glas rosévin slank ner i solen kan jag säga. En riktigt bra dag! På kvällen dukade vi upp med Midsommarmat och sen krossade jag och Kevin dom andra i TP och vann två gånger. Höhöhö!
 
 
Dagen efter drog Kevin med tjejerna ut i båten och fiskade lite och letade näckrosor. Jag och Norsken med fru tog en runda i skogen och hittade riktigt många kantareller! Samtidigt så kände jag att jag höll på att bli snorförkyld så när vi kom tillbaka till stugan så sov jag nog i två timmar. Kvällen blev ganska lugn eftersom jag snörvlade som fan och Norsken var lite halvkass han med. Men vi kollade fotbollsvm och drack lite vin så det var mysigt ändå.
 
Här kommer lite fler bilder:
 
Ser ni sjön där nere? Riktigt nära!
 
 Kantarellploxx!
 
 Irländaren fiskar, fick tyvärr ingen fisk :(
 
 Hejdå stugan! Barnen hade ett eget sovloft däruppe på andra våningen. Takhöjd var precis så dom kunde stå men dom var överlyckliga! Hade till och med en liten lucka dom kunde stänga om sig :)
 
På söndagen åkte vi hem ganska tidigt på förmiddagen efter frukost så vi var hemma i bra tid i söndags. Allt som allt så var det en riktigt bra helg och stugan var helt perfekt. Förhoppningsvis kan vi göra detta till ett återkommande event! Skurupsbon började redan prata om att dra iväg till nåt vattenland nu i sommar så vi får väl se om vi kommer iväg. Eftersom jag precis startat på mitt nya jobb så har jag bara 2 veckors semester.. men vi får se. Det kanske blir att man kan ta någon helg nånstans. Kul, kul!
 
Nu: förts avsnittet av sista säsongen på True Blood. Såååå tråkigt att det är sista säsongen! Buuuhuuuu!
Jag har blivit förvisad till sovrummet eftersom han har killträff där nere med fotboll och pizza..
 
 


Jag ska bara....

Jag har ju tänkt att jag ska börja träna. Eller iallafall röra på mig lite grann. Jag har ju lyckats med att ta mig till Kockum fritid och gå på vattengympa en gång i veckan med min kollega Vicki, men jag tänkte ju att jag skulle utöka "träningen" till iallafall två gånger i veckan.
 
Det går sådär.
 
Detta skulle ske i Mars... och April.. och i Maj... och senast idag tänkte jag att jag skulle ge mig ut och gå en runda och få lite sol. Det slutade med att jag har legat på soffan heeeela kvällen och ätit gamla chips sen i lördags. Jag har verkligen minus 150 i självdisciplin. Jag är till och med ensam hemma ikväll. Mannen är och spelar fotboll och barnen är hos farmor och farfar. Så egentligen har jag ingenting att skylla på. Mer än att "jag ska bara"... kolla facebook... instagram.. tömma diskmaskinen.. titta om det finns några mördarsniglar i trädgårdslandet... se klart på Big Bang Theory... kolla instagram igen..
 
Och här sitter jag. Och blir fetare. Och röker.
 
Och nu är ju klockan snart 20, då är det för sent. Typ.
 
Men tanken var iallafall god. Blir man smal av att tänka att man ska träna? Inte det? Nehepp...
 
 
 

Bakken!

I fredags på Sveriges nationaldag (eller födelsedag, som barnen säger) spenderade vi på Bakken. Såklart så var det regn och regn och regn men med lite uppehåll så det var helt okej ändå. Vi hade ju aldrig varit på Bakken men jag måste säga att vi blev positivt överraskade. Jättemysigt och det kändes som det fanns mycket mer karuseller för barnen än vad det finns på Tivoli. Barnen älskade det och eftersom vi åkte med min före detta arbetskamrat och hennes familj så var det extra kul eftersom hon har två tjejer som är i samma ålder som våra. Dom kutade runt och åkte allt vad dom kunde och även Kevin fick vara med ibland. 
Favvokarusellen
Tittar på när pappa åker flygplan. 

Söta S! När vi kom till Bakken så sa hon: "VI SKA INTE HA EN ENDA NALLE MED OSS HEM I ÅR!! Förra året la vi flera hundra bara på skit-nallar!!"
Ser ni vad hon har i famnen? :D :D

Vi hade iallafall en jättemysig dag. Vi gick inte därifrån förrän kl 22 och då var alla lika trötta. 

Naturligtvis missar vi motorvägsavfarten till Malmö (VARFÖR STÅR DET INTE SKYLTAT MOT MALMÖ??) och kör rakt fram ända in i stor-Köpenhamn. Vet ni hur stor den staden verkligen är? Jag kan berätta att den är STOR. Och det finns inga skyltar NÅGONSTANS. Helt plötsligt stod vi mitt inne vid Huvudbangården utanför Tivoli. Barnen började naturligtvis skrika där bak att vi skulle gå in och åka mer. 

Det tog oss 45 minuter att "hitta" ut. Med det menas att vi körde och körde och körde utan att hitta en enda skylt som visade var motorvägarna fanns. Till slut hamnade vi av en slump vid Kastrup och kunde leta oss ut på motorvägen och till slut ut på bron. 
Vi var hemma och barnen var i säng typ vid 23.30. 

Nästa gång kör vi MED Gps!




Bröllop och snart nationaldag!

Då var det snart nationaldag och vad vore då bättre än att åka över till Danmark? Eftersom Bakken utanför Köpenhamn har "rea" så tyckte vi att det var en ypperlig dag att dra dit och åka lite karuseller och ha det kul. Jag åker inte karuseller, det är obehagligt, men barnen och Kevin åker. Dessutom ska min före detta arbetskamrat Susanna och hennes familj hänga med. Hon har två tjejer som är i samma ålder som våra så det kommer bli perfekt! Dessutom så är en svensk krona lika mycket värd som en dansk den dagen inne på nöjesfältet så allting blir lite billigare :)
Vi har till beställt hem en brobizz så att vi ska kunna köra över bron med bilen. Det kostar ingenting knappt att ha en och så är det billigare än att åka tåg över. Dessutom tänkte vi ha lite picknick och sånt med oss så det är ganska skönt att ha bilen med sig. Sen ska Kevin åka ner till Tyskland nästa helg också med Överingenjören och handla öl och sprit så bizzen kommer att komma till användning tror jag.
Just nu ser det ut som det ska regna på fredag... men vi hoppas att det iallafall blir uppehåll. Förra året när vi var på Tivoli så regnade det som fan, året innan när vi var på Tosselilla så öste det också ner. Kul. Det är nog vår otur.
 
Helgen som gick spenderade vi i Karlskrona när min kusse gifte sig med sin Ola :) Dom var så fina båda två och klänningen som kussen hade hittat var så jävla fin. Det serverades buffé och det var riktigt bra mat. Kevin åt som vanligt som ungefär 20 personer så han satt nästan och somnade sen i matkoma. Jag tyckte att det var ett bra bröllop. Ingen jävla präst som gafflade på i en halvtimme, utan det kom en liten kommun-gubbe och sa några meningar och sen var det bra. Helt perfekt! Så ska vi ha det när vi gifter oss också. Så var det typ 50 pers så det var helt lagom med folk också.
Brudparet!


The Godmother


Mor och far :))


Tårta!


Snyggingen 

 
Såklart så fick vi frågan om när det är vår tur att gifta oss cirka 235 gånger och Kevin börjar känna pressen :))
Nej, skämt åsido, vi har ingen brådska fram till altaret. Kevin har ju varit gift och det kändes väl inte helt rätt för honom då och dessutom hade han inte direkt någon fest. Så denna gången känner han att han vill göra det utan någon tjat och press. Han vill inte ha bråttom och det respekterar jag. Jag är inte den som så-jävla-gärna vill gifta mig heller. Jag gör ju det mest för att få ett kortare efternamn! Jag var nära där ett tag att bli en Palm, det hade varit ett bra, kort efternamn. Men jag får väl nöja mig med irländarens 5-bokstäver också :)) Sen vll han ha en riktig fest också, och det kan jag väl hålla med om. Det blir kul!
 
Iallafall så var Karlskrona en jättemysig stad och det var en riktig rolig fest, vi mådde som vi förtjänade dagen efter. Vi övernattade på hotell mitt i city så vi var ute en sväng efter bröllopet också och sen gjorde vi kullerbyttor hem till hotellet, typ :)
 
Nu: nattning!

RSS 2.0