Lillharpan


And it keeps on raining

Och det bara fortsätter regna. Mitt humör denna veckan har inte varit det bästa. Mitt humör idag har varit ännu sämre då jag dränkte mina sorger igår och var en runda på Swing inn. Så idag har jag inte legat i fosterställning pga regnet utan pga den pågående betongkipsen.

Jag har iallafall uppdaterat mig på lite serier. The Wire är en av mina nya favvisar men idag hittade jag en som ligger på nästan samma nivå som True Blood. Och då är det alltså sjukligt bra. Spartacus. Den innehåller allt en flicka kan önska sig. Muskulösa halvnakna män. Snoppar. Svett. Blod. Sex. Krig. Grrr.. Och huvudrollsinnehavaren Andy Whitfield måste lätt räknas som den nya Brad Pitt. Sjukt snygg är han.






Jag vet att jag är en nörd. Men jag är iallafall en snygg nörd.

Deprimerad

Vad jag gör?

Jag ligger i soffan i mitt uterum i fosterställning och kedjeröker. Vaggar lite fram och tillbaka ibland.

Varfan tog solen vägen på min semester?

Österlen

Vi tog en tur ut till Österlen idag, för lite loppis och lite mat. Vi kom tyvärr lite försent till loppisen. Så sent så att dom höll på att plocka undan när vi kom dit. Lite missräkning där av väckarklockan kan man säga. Men vi gjorde några stopp iallafall. På Olof Victors rodde jag hem en marmelad med päron och valnötssmak. Hur gott låter inte det då? sen stannade vi vid en REA-skylt och tittade in i min nya favoritaffär. Kabusa konstgalleri hette det nog. Fy fan vilka fina grejer dom hade! Jag fick nöja mig med en söt liten sminkväska. Det var typ det man hade råd med därinne. Och så hade dom sånna här kor i massor av varianter. En sån bara måste jag ha. Så det blir ett besök dit efter lönen igen.



Så jävla söt!

Hos mor och far

Idag har jag flyttat hem till mor och far igen. Men bara för en vecka. Päronen har tagit sitt pick och pack och gör en roadtrip genom halva Sverige så jag sitter fast här hemma med två katter som inte alls tycker det är kul att bli ihoptryckta under samma tak. Mulle tycker ändå att det är ganska kul, han försöker leka. Men den andra haggjävlen till katt vill inte alls. Hon ligger bara på sin stol och fräser och spottar. Bitterfitta.
Så nu har Mulle kurat ihop sig i mitt knä och myser, ibland tittar han på mig och säger "Mamma, snäääälla kan vi inte åka hem igen?".

Jodå, han pratar.

Han och jag hade ett halvt inbördeskrig innan när han skulle in i transportburen. Den och bilen är hans värsta ovänner. På färden hem till mina föräldrar som tar cirka 4 minuter brukar han hinna kissa och bajsa minst två gånger. Och trampa runt i det så att jag blir tvungen att duscha honom när vi kommer fram. Då slutar han älska mig i ungefär en vecka. Oftast märker man det okärleken genom att han attackerar mina vader minst en gång om dagen och blänger surt varje gång jag går förbi. Och gud nåde mig o jag försöker klappa honom innan han förlåtit mig, då brukar han göra försök att slita av mig handen.

Det hade ju varit ganska najs om solen bara ville titta fram lite under dom dagarna jag ska bo här. Så man kan få utnyttja poolen lite iallafall.

Men det lär väl inte hända med min tur.

Så förbered er på att det ska ösregna fram till tisdag nu. Det gör jag.

Me like

Jag är nyförälskad.







Mina nya shoes är bara to die for och jag är helt förälskad i dom. Nästan lika förälskad som jag är i min nya Tiffany-lampa. Och på tredje plats kommer Hipstamatic-appen. Ser ni Mulle i bakgrunden? Han är bara så trött på mig.

Jag köpte dom på min favvo shoppingsajt www.zoovillage.se
Så om ni vill vara lika snygg som jag denna sommaren, in å shoppa!

Eller ja. Det där med snygg kan man väl diskutera.

Vi snackar om tjejen (jag) vars bästa favoritplagg i världen är en urtvättad hoodie med Ed Hardy-tryck från Thailand. Men så jävla skön den är!

Lumpsamlare?

Idag var jag uppe med tuppen kändes det som. Vaknade astidigt av att Yoda tokringde på alla mina telefoner och trodde jag hade glömt henne och vår loppis-runda som vi skulle ha idag. Aldrig i livet att jag skulle missa en sån upplevelse så jag nästan sprang upp ur sängen.

Klockan 09.00 stod jag utanför Yodas port och var lite förvånad över mig själv att jag kommit upp i tid. Vi styrde svarta faran ut mot Österlen och första stoppet var Hammenhög sen blev det Vollsjö och sen Svarte. Det som är bra med att åka på ut på landet när idrottsföreningar anordnar loppis är att det är så sjukt billigt och så sjukt mycket grejer. Yoda hittade en blomsterbänk och jag köpte ett sängbord och vi betalade varsin tia. Biiiiiilleeeeeet! Jag köpte även snapsglas, 8 stycken för 20 spänn. Skitsnygga va dom! Äntligen kan vi dricka jäger här hemma i riktiga glas! (annars brukar äggkopparna åka fram :)

Efter vi var klara och hade gjort ett par otroliga fynd så åkte vi till underbara Ingelstorp som har så sjukt god mat så man nästan bara vill gråta. Deras Foccacia och deras räkmackor är bara to die for! Tyvärr så hade dom stängt pga att det var för fint väder. Kocken hade dragit till stranden istället :) Ingelstorp restaurang ligger precis vid Olof Viktors café och bageri där dom säljer sjukt goda bröd, marmelader och en massa annat gott. Ett stället man absolut också måste åka till!

Lite olyckliga så bestämde vi oss för att åka ner till Kåseberga istället och köpa lite fisk och äta lunch. Sjukt god inlagd sill och nypotatis åt vi på Vendels. Mumma! Och så ligger det en rökt makrill och väntar på mig i kylskåpet som jag ska ha på mackan imorgon bitti. Kan inte bli bättre. Vädret idag har ju varit helt underbart också så nu efter en grillkväll är man ganska slut.

Alltså: En helt underbar försmak på semestern som startar om en vecka :)


Tänkvärt

Läste precis något jävligt tänkvärt.

Underbart skrivet

http://fredrik.cafe.se/personligt-meddelande-2/

Sakersominteärokej

Idag började ändå som en bra dag. Eller det var en bra dag nästan hela dagen fram till ungefär halv åtta ikväll. Då gick jag nämligen ur bilen vid Pildammsparken och skulle joina Yoda och Y med lite filtmys.
Jag går på gångbanan under alla träd och så helt plötsligt *plopp*. Fågelbajs på vänster axel. Hade jag varit en decimeter längre till höger hade jag fått den rakt på huvudet.

Naturligtvis hade jag en vit tröja och naturligtvis var den också helt nytvättad. Fågeljävlar.

Ja, vi körde iallafall lite filtmys i parken och sen skulle vi ut i Västra Hamnen och lyssna på livemusik ute vid Titanicbryggan. Tog med oss filten och hade lite filtmys där också. Precis när vi reser oss upp och ska gå så säger konfrenciern: "Vi har en speciell gäst här ikväll. Välkommen: Anna Bystedt!"

Anna Byhora. För helvete. Ta mig härifrån och det är fort. Den sämsta jävla radioprataren i hela Skåneland som bara förstör morgonprogrammet på Guldkanalen. Hatar hennes tillgjorda röst! Hoppas varje morgon på att hon ska meddela att hon slutar som radiopratare.

Sen kom vi tillbaka till bilen.

Parkeringsböter.

Ridå.

Tiffany!

Jag köpte en ny lampa idag som jag bara blev helt förälskad i vid första ögonkastet. Den är så jääääävla fin och gör sig verkligen i min lägenhet.



800 spänn fattigare, en Tiffanylampa rikare och liite lyckligare!

Tips!

Jag har köpt en sån skitcool app till iPhonen. Hipstamatic heter den och tar skitcoola bilder:


Vanlig kamera:



Hipstamatic:









Man väljer vilken lins och film man vill ta fotot med och sen så blir dom så här fin fina :)

Så, köp köp!



Man börjar ju närma sig de 30

Då är man snart där. 7 månader och 3 dagar kvar. Och jag har redan sjuka nojor. Jag är ganska mobbad av min umgängeskrets för det, alltså för att jag tycker det ska bli så jobbigt att fylla 30. Det är inte alls kul och jag ser inte alls fram emot det som vissa. Tex Yoda. Hon ser fram emot att bli äldre, men det måste ju vara nåt fel på henne. Vem fan VILL bli äldre liksom?

Det jag tycker är mest jobbigt är ju att jag inte ser mig själv som vuxen. Jag känner mig fortfarande som 20-something (eller 16 när jag tredje gången på en vecka ser Twilight)
Jag vill inte ha ansvar för mig själv. Om jag ska börja ta ansvar för mig själv så väljer jag fan att spänna fast mig i en säng och så får jag ligga där, hög på diverse preparat, resten av livet. Jag är så jävla kluven om allting. På ett sätt så vill jag bara lugna ner allt, köpa ett hus och bli på smällen. Få en unge och bara leva familjeliv. Men å andra sidan så vill jag bara springa iväg, skrikande i panik från mig själv, för att jag ens tänker sånna tankar. Den sidan av mig vill fortfarande leva dag för dag och inte alls bry mig om vad som händer imorgon. Tänk att behöva ha ansvar för nån annan än mig själv som ska ha mat och lek på tider som jag inte alls känner för att äta eller leka. 

Och så pressen. Den jävla pressen att snart vara 30 (!!) och inte ens veta om man har eller ska skita. Det är det jobbigaste. Så jävla splittrad är jag.

Nä, men så jag tar och struntar i den där 30-års dagen. Jag hoppar över den helt enkelt.

Jag stannar på 29.

Snöret

För att vara en aning positiv idag så hoppas vi på att Världens finaste Sarah får klämma ut sin unge idag, på sin egen födelsedag!

Grattis Sarah och hoppas Snöret tittar ut idag!

Grannjävel

Jag har en grannjävel. Som i snart tre år har hållt på att renovera sin ETTA på 40 kvm. Han har borrat, slipat, bankat och hållt på så länge jag kan minnas. Jag skojar inte när jag säger att han måste minst ha satt upp 8 kök därinne. Och rivit ner dom efter hand. Jag är dessutom förvånad att väggen mellan oss överhuvudtaget står kvar så många borrhål där måste vara i den. Jag har varit inne och harpat mig ett par gånger hos honom. Bland annat när han på nyårsafton för typ 2 år sen drog igång en byggfläkt klockan 18 och jag skulle ha gäster. Då jävlar marscherade jag in och gick loss som en jävla hagga. Annars brukar han ha en förmåga att dra igång sina renoveringsprojekt innan klockan 7 på helgmorgnar.

Idag var det dags igen. Vi bor ju på första våningen i huset och Grannen har under dessa tre åren han bott i sin lägenhet inte haft någon fungerande trädgård. Första veckan han flyttade in gjorde han kaos med allt i trädgården och sen har det typ bara varit en jordhög med växande ogräs. Fram till klockan 7 imorse.

Då sätter två killar igång och lägga sten. Alltså, dom börjar vinkelslipa på sten, banka på sten, kratta sten, tappa sten osv. Klockan sju på morgonen. Och sen det bästa av allt: dom kör igång en sån vibrationsstamp.

Jag är redo för att ge upp min frihet och mörda honom kallblodigt. Med en av stenarna han precis lagt i trädgården. Idiotjävel.

RSS 2.0