Urgulligt!

Men kolla! Hur söta är inte dessa då? En sån får det nog bli till svärsystern som väntar en liten en!




Förlåt, jag kan inte hjälpa det. Eftersom jag har två bonusbarn nu så barnkläder och barngrejer är helt plötsligt en del av min vardag..



Mörkrädd

Idag runt lunchbordet pratade vi om programmet "Så mycket bättre". Jag satt och pratade med en kille och en tjej som båda är i min ålder. Båda två är välutbildade. Här kommer ett utdrag av vårt samtal:

Han: - Är de nån som kollat på Så mycket bättre nu på senaste?

Jag och Hon nickar instämmande.

Han: - Alltså, han med glasögonen, vem är det egentligen?

Hon: - Ja, det har jag också funderat på!

Jag: - Eh, menar ni Mikael Wiehe?

Hon och han: - Ja! Är det så han heter? Vad har han gjort egentligen?

Jag: - Han har ju gjort den här låten med Björn Afzelius till exempel *gnolar lite* Och sen är han ju ganska känd iallafall. Trubadur liksom.

Hon: - Eh, är det inte nåt dansband som gör den låten?

Han: - Björn, vaddå? Vem är det?


Ibland blir jag mörkrädd.

Allmänbildningen på vissa människor på mitt jobb ligger på en alarmerande låg nivå.


Universiteten borde inför allmänbildningstest.



Norrland 2

Då har jag checkat in på det sista hotellet för denna resan, City hotell i Piteå. Piteå är ingen stor stad. Den är faktiskt så pass lite så att gågatan här mitt i stan där jag bor var HELT folktom klockan tre. Då var det ju dessutom beckmörkt ute. Vi har ju ungefär 40 personer som är anställda i Piteå och uungefär 95% av dom är 22 år och inne på sin andra unge och jag har alltid undrat varför dom har så bråttom. Varenda en av killarna blir ju farsor på löpande band. Nu förstår jag. Här är ju absolut ingenting att göra efter lunch. Så då är det väl naturligt att man pippar, när man inte har nånting annat att göra. 

Jag, däremot, har några möten imorgon och sen på torsdag morgon så bär det hemåt Malmö igen. Det börjar bli sjukt tråkigt att bo på hotell. Man har verkiligen ingenting att göra när man ligger här. Det är bara tvn som gäller. Och min bok som jag håller på att läsa nu. "Låt den rätte komma in". Yoda gick nästan upp i falsett när jag sa att jag hade börjat läsa den.. "Ååååååhhh, den är så bra!". Ja, vampyrer är ju mina favoriter här i världen så den blir väl bra.

Har ni förresten sett skräckfilmerna Wrong Turn? Dom har gjort i typ 4-5 uppföljare. Men dom handlar om att det är nån som svänger fel och sen blir man mörrdad av inavlade monster ute i skogen. Så kändes det ungefär när man körde hit och passerade det ena ensliga, fallfärdiga huset efter det andra och med deras skrotupplag till trädgårdar. Brr...

Och sen naturligtvis så missade jag en fartkamera. Som blixtrade.

Så nu är jag förmodligen ett körkort fattigare.

Yey.

Norrland

Jag är nånstans mellan Skellefteå och Piteå. Solen har egentligen aldrig gått upp men nu går den iallafall ner igen. Klockan är halv två.

Välkommen till mörkrets rike.

 

image description


Estockholmo

Jag och mina föräldrar är i Stockholm för att gå på min kusins bröllop imorgon. Har nu nästan precis landat på hotellrummet i Stockholm. Efter 2 timmars när vi skulle köra från Arlanda och hit så var vi framme vid halv sex så nu har vi ätit och druckit lite vin och nu sitter jag i sängen och försöker gå igenom dagens mailskörd på jobbdatorn.

Men verkligen. Jag ogillar VERKLIGEN stockholmare. När jag var på väg hit idag tänkte jag ändå att jag skulle ge dom en chans men nej. Redan när vi checkade in på hotellet så kollade hon i receptionen på mig som ett fån när jag öppnade munnen.. "ursäkta, va sa du?" sa hon nog cirka tio gånger under en tiominutersperiod när jag försökte checka in. Idiot.

Det är så mycket folk överallt, och bilar och tunnelbanetåg och uteliggare och örk. Nej, tacka vet jag Skåne. Inte i hela världen att jag hade bosatt mig här.

På söndag åker jag vidare till Umeå och sen Piteå efter det så det blir verikligen en Sverigetour denna gången. Kul kul! Kommer nog bli ganska mycket bloggning under veckan eftersom jag kommer spendera mina kvällar på hotellrum.. eller i hotellbaren.. kanske ska gå ner och ta ett glas vin till? Det var livemusik i baren så det var ganska mysigt ändå.

Guns älsklingsord: Fredagsmys!

Tjejfilm

Idag har vi äntligen varit och sett Breaking Dawn och sååååå jäkla bra den var! Me looove! Fan, nu är det bara ett år till sista filmen kommer, sjukt lång väntan!

Det jag kan störa mig på i sånna här tjejfilms-situationer är: Tjejer som tar med sin pojkvän på bion.
VARFÖR vill du utsätta honom för det? Du vet att han inte vill se filmen! (faktiskt så hugger han hellre av sig högra handen än att går och ser filmen meeeen eftersom han inte vill att du ska sura på honom i en hel kväll så följer han med i förhoppning om att han iallafall ska få ligga efteråt)
VARFÖR vill du utsätta oss andra för det? Idag var det en kille som satt två stolar ifrån mig som halvvägs in i filmen började vissla i sin urdruckna colaflaska och två minuter senare började han jonglera med den.

Du som flickvän som tar med din pojkvän på sånna här filmer. Vad är det för fel på dig? Eller är du bara för dum för att förstå att han hellre vill se "Mission Impossible 23" som går i salongen brevid?

Eller är du så patetisk så att du faktiskt inte har några tjejkompisar att gå med?

Såifall är det verkligen dags för dig att tänka om.

Gör om - gör rätt!

The Great Godmother

Tiden går så fruktansvärt fort. Ibland känns det som om man fortfarande är 12 och sitter hemma i mormors kök och äter världens godaste köttbullar med såsopotatis. Ibland känns det som att man fortfarande är 7 och står och bakar pepparkakor i hennes kök och morfar sitter och lyssnar på radion och visslar i bakgrunden. När jag är hemma hos mormor kan jag fortfarande höra honom ibland. Han harklade sig alltid på ett speciellt sätt. Och så luktade han så gott alltid. Farenheit. Morfar. Det måste vara 15 år sen han dog nu och jag kan fortfarande komma ihåg varenda detalj av den dagen.

Precis som att jag kommer ihåg hur mycket jag älskade att vara hos min mormor och morfar. Jag var dagbarn hos min mormor från jag var född och fram till jag typ blev tonåring och inte tyckte det var kul längre. Min mormor började som dagmamma till min bror när han var ett par år typ i början på 70-talet och intalade sig själv att hon bara skulle ha honom och inte alls ha några barn hon inte kände. Sen fick hon det ändå och jobbade med det ända fram till pensionen. Hon har haft många barn genom tiderna och jag har nu sen i somras försökt hitta allihopa.

Mormor fyller 80 år på tisdag. Idag hade vi "alla dagbarn genom tiderna"-träff och det blev en ganska bra uppslutning. 13 stycken var vi iallafall, fast hon har säkert haft 30-40 barn genom alla åren. Många har flyttat utomlands, några fick jag inte tag i, några kunde inte komma, några hittade jag inte.

Under den perioden som jag växte upp hos min mormor så var vi ett konstant tjejgäng som var ungefär lika gamla och vi var där många år tillsammans. Vi hade värdens bästa uppväxt, med världens bästa mormor. För att hon var allas mormor, och oftast så grät man när mamma kom och hämtade en, för man ville absolut inte gå hem. Min mormor var väldigt noga med att alla skulle få vara med och leka. Ingen fick sitta ensam, även om man kanske ville det ibland. Nej, det gick inte för sig. Men därför blev vi också så tajta, hela tjejligan. Vi fick utveckla alla lekar så att alla fick vara med. Till exempel spelade vi Svälta svin (eller svälta räv som det heter i övriga landet) på 6 personer. Men det var bara två som spelade. Resten satt och blandade kort, strategiskt och la upp i högar och ja, jag kommer inte ens ihåg hur det gick till.

Här kommer lite bilder på oss :)


Utklädning på gång!


Jag och kussen!


Här spelar vi kort! Det är jag i brun tröja och det var ju så att hockeyfrilla var sjukt inne.


Jag pudrar syrran!


Glass i världens bästa uterum! Jag har lagt till med röd tofs i håret!


Jag hade en period när diadem också var sjukt inne!


Det blev iallafall kramkalas idag och mormor blev jätteglad över att vi kom så många som vi gjorde! Hon grät och jag grät och alla grät nog en skvätt!




Världens bästa mormor 80år!


Generation Kamprad

Lillharpan och Överingenjören har äntligen flyttat ut från stan och joinat oss här ute på Eastside. Lillharpan är ju här uteifrån och som 90% av oss som är födda härute så var hon naturligtvis tvungen att återvända. Hon bor nu bara ett stövelkast ifrån Bonusbarnens dagis så det hon ännu inte vet är att jag naturligtvis kommer att utnyttja detta. Höhöhö.

Det jag skulle prata om egentligen var förra helgen. Jag och Lillharpan var ute på Nova i Lund för att handla ett vitrinskåp som hon skulle ha till köket. Bolagret is the shiet tycker vi så att hon hade hittat ett skåp to die for därinne. För övrigt så är det nu också bestämt att hon ska begravas i detta skåpet. Iallafall så går vi fram till kassan och säger att vi skulle vilja ha detta skåpet och kassörskan smyger iväg ut på lagret. Vi som faktiskt är en del av Generation Kamprad tror naturligtvis att alla möbler kommer nedmonterade till minsta hyllplan och med en påse skruvar där det nästan alltid saknas något.

Tio minuter senare kommer hon tillbaka. Med världens största wellpapp-kartong. Jag är 1,75. Kartongen var ett huvud längre än mig ungefär.

Det roliga är att vi åkt till Nova i min bil. Mitshubishi Colt. Hela bilen är ca 2 meter lång.

Ni ser problemet?

Det gjorde vi också.



Kärlek


RSS 2.0