Det här med att vara mammaledig

Då har jag snart varit mammaledig i 8 veckor + 1 vecka innan förlossningen där jag vilade upp min feta kropp. Alltså 9 veckor. Så här länge har jag aldrig varit ledig i hela mitt vuxna liv. Irländaren började jobba i måndags så denna veckan har jag fått roa mig själv och det har väl gått ganska bra. Eller vem försöker jag lura.. jag är UTTRÅKAD REDAN! Det här med att inte jobba är verkligen inte min grej och jag ska vara hemma 6 månander till..
 
Eftersom storken lämnade av världens tröttaste bebis här som fortfarande sover ca 95% av dygnet så behöver jag ju inte underhålla honom speciellt mycket. Och eftersom jag också älskar att sova så lägger jag mig oftast bredvid honom och håller honom lite sällskap i drömmarnas värld. Onödigt att han ska ligga där själv och tryna liksom.. Det kommer säkert att bli annorlunda bara inom några veckor när han växer, men just nu så gör vi inte mycket på dagarna. Vi har träffat lite kompisar och hängt hemma vid poolen lite. Jag har till och med sytt gardiner till uterummet. Powerwalkar gör vi en bra stund varje dag, och jag funderar på att dumpa av honom hemma hos mamma och sticka och träna på Friskis nån gång i veckan också.
 
Men förutom det så har jag inte mer att göra. Tips? 

Fröken Elvis

Jag har en ny favoritartist
 
 
 
 
Vilken röst, gåshud!

Trött bebis

Vi har fått världens tröttaste bebis. Hans absoluta favoritsyssla är att sova, precis som sin mor. 







Så just nu får jag jättemycket gjort därhemma när han sover! Not!

Jag lägger mig såklart bredvid och trynar jag med.. 

Zzzzzzzz

Det här med att man måste blunda ibland..

Kevin har passat bebisen idag på morgonen medans jag fått sova ett par timmar. 

Nu skulle han sticka iväg och träna och då får jag tillbaka honom såhär, sovandes:


Alltså, stackare, vad har pappa gjort.. :D

Livet po en pinne

Hej!
 
Nu har vi hunnit spendera 6 veckor hemma med vår bebis! Helt sjukt. Tiden har gått såå fort och hela sommaren har bara sprungit förbi. På måndag börjat Kevin jobba igen och jag blir ensam hemma med den lille hela dagarna. Då ska vi ut och börja powerwalka och bli av med de sista gravidkilona och helst även sambokilona som jag la på mig innan jag blev gravid.. så fort han är lite större så tänkte jag lämna honom hemma hos mamma så kan jag sticka och träna ett par timmar. Min mamma har blivit en riktig mormor som bytar blöjor och syr lakan och grejer, det är kul att dom tar plats i hans liv. Min mormor har varit en väldigt stor del av mitt liv och jag vill att min mamma och pappa ska bli det i hans liv också. Det är ju nästan oundvikligt, eftersom vi bor ett kvarter ifrån varandra :D
 



 Denna veckan är vi "barnlediga" och tjejerna kommer igen imorgon kväll. Nästa vecka är det ridläger för den stora och fritidsdags för den lille så det blir för mig att börja passa tider på morgonen, vilket inte är det lättaste med en bebis som inte alls är van vid att passa en enda tid i sitt liv.. men det ska nog gå! 
 
Idag är Kevin på reunion med sina gamla kompisar från skolan och jag och bebis ligger på soffan och kollar på Magic Mike, perfekt "tjejkväll" :D 
Idag har vi varit uppe i stan med Lillharpan och L och kollat på Pride-tåget som gick genom Malmö centum. Kul att se! Mindre kul är att vänsteraktivister gör det till deras parad, det gillar vi inte alls! Sen tog vi en fika i solen vid Hansacompagniet och eftersom jag och Lillharpan har världens sämsta pigment så brände vi oss naturligtvis. Nu sitter jag här med min Rudolf-näsa och bebisen bara ligger och flinar åt mig... känns det som iallafall..



 
Der här med amningen har vi lagt ner. Det gjorde för ont och jag tänker inte må psykiskt dåligt varje gång jag ska mata honom.. så nu pumpar jag lite och så ger vi resten ersättning. Det är ganska bekvämt också, man ser exakt hur mycket han får i sig och så kan Kevin ta honom själv också. Det är naturligtvis tråkigt att det inte fungerade, jag var helt inställd på att amma, men men.. han kommer förhoppningsvis klara sig med denna lösningen också.
 
Nu börjar dom strippa på tv, adiieu!




RSS 2.0