Kiss kiss Bang Bang

Idag när jag kom hem från jobbet råkade jag nysa två gånger. Det var tydligen en gång för mycket. 

Så nu vet jag hur det känns att inte kunna hålla tätt, som Tena-reklamen säger.

Nu går det utför! 😱

Det här med att vara husägare

Oftast är det ju endast fördelar med att äga ett hus. Dock så kommer det även fram vissa nackdelar ibland. Som när det är stopp i avloppet. Jag som är bekväm och inte alls nöjd med Irländarens beslut att vi skulle lösa detta själv, föreslog att vi skulle ringa nån. Typ nån som spolar avlopp till exempel. Men nejdå!
Eftersom vårt hus är byggt 1940-something så är det ombyggt, tillbyggt och renoverat i omgångar genom åren. Detta har resulterat i att det i källaren går avlopps och elementrör kors och tvärs i taket och genom väggar rakt ner i någon avgrund som ligger under mark. 
Dom senaste veckorna har det börjat samlas vatten på golvet i källaren vid vissa tillfällen och häromdan kunde vi till slut härleda det till att det var när vi körde diskmaskinen som vattnet uppstod från nånstans. Snabbtänkta som vi är kom vi fram till att det måste vara stopp nånstans i dom gamla rören och så trycks det ut när diskmaskinen tömmer allt vatten..
Jaaa, inget större problem eftersom avloppet till köket hänger i taket i tvättstugan tyckte irländaren, bara att öppna och köra runt där lite! Mina protester hjälpte inte långt mot mansgrisen som ska göra allt själv. 
Så, in till grannen och fick tag i hans högtrycksspruta med tillhörande spolslang (vår granne har ALLT, verkligen ALLT) 

Ett bakslag och 20 liter svart sörja senare (som vällde ut över väggen och golvet innan proppen släppte) så står vi här med en före detta vit vägg som nu är avlopps-skit-svart. 

Gott



Vi lyckades iallafall rädda golvet och nån tusenlapp på att ta hit en avloppsspolare. Och istället får vi ägna oss åt väggskrubbning och ommålning. 

Yey

Vecka 21 och fet som fan

Jag är nu inne i vecka 21 och jag känner mig fetare än nånsin.. Trivs inte alls i denna nya kroppshyddan, inte ens trosorna passar längre! 😳

Idag har jag varit så trött att jag fick gå hem från jobb vid 14.. Som tur är har vi arbetstidsförkortning som man kan ta ut, annars vet jag inte vad jag skulle gjort... ZZzzz... Däckade i två timmar när jag kom hem, skönt! 


33 är väl ingen ålder på en häst?

Jaha. 33. Jag vet inte vad jag tycker om detta egentligen. Man känner ju sig som 23 ibland men som 40 för det mesta. Speciellt nu när man blir andfådd av att bara gå upp för trappan till sovrummet. 
Hade släkten hemma på kalas idag. Sååå det blev lite inbakad kassler. Riktig 80-tals festmiddag! Men gott är det :) tänkte kröna det hela med konserverade päron med after eight men hittade ingen chocköad i affären tyvärr.. 
Igår hade jag tjejmiddag hemma med dom närmst sörjande bara, orkar inte med nåt firande nu. Fick presentkort på ögonfransförlängning så det ska bli kul att prova! 
Nu har vi ramlat ner på soffan, ligger och känner bebisen rumla runt i magen och ska se favvoserien for the moment: House of Cards!

Tjing!



Det här med gravidkrämpor

Första kommentaren man får när någon hör att man är gravid:
"Usch ja, då är du van vid att kräkas och må illa nu då!"

Nej. 

Det var ju inte ens ett alternativ för mig att må illa. Eftersom mycket av min ångest handlar om att jag ska må illa och kräkas i tid och otid och bli smittad med vinterkräksjukan så visste jag att det här kommer inte att fungera för mig. Mind over matter, det blir inga kräkningar för denne kvinnan. 
Och så blev det. Jag har inte mått illa eller kräkts en enda gång. Så lyssna inte på alla skräckhistorier om folk som spyr i 9 månader, det behöver inte va så. 

Jag är nu i vecka 20 och har gått upp ungefär 5 kilo. Skittrist och jag trivs inte alls i min kropp. Dessutom ska man väl lägga på sig 15 kilo till.. men det får vi åtgärda efteråt med powerwalks och sallad :)

Annars så mår jag ganska mycket som vanligt förutom att jag måste kissa ungefär 300 gånger om dagen. Jag har inte några cravings direkt, förutom all mat, i mängder. Ja, så livet flyter väl på ganska mycket som vanligt än sålänge. Min mamma säger att det kommer gå bra för att jag är född på en söndag och är då tydligen automagiskt född med tur. Jag själv tror att det kommer att gå bra fram till att jag åker på nåt livshotande tillstånd eller att bebisen inte överlever där inne. Det känns som att jag går och förbereder mig på att det värsta ska hända. (Ja, jag vet att det inte är normalt) men det kändes skönt nu på ultraljudet igår, så man får se hjärtslagen och att allting verkar vara jättebra. 

Alla får hålla tummarna att det kommer ut en frisk liten bebbe då runt midsommar!






Då var det dags..

Då var det dags att avslöja varför bloggandet har hamnat på efterkälken dom senaste månaderna.


En bebis!

Som ni ser så är det en liten cooling, precis som sin far ;) Peace!

Bilden kommer från dagens ultraljud i vecka 20. Allting såg hur bra som helst ut och det var en livlig liten krabat som mest gömde sig bakom min kisseblåsa och inte alls ville ligga stilla så att vi kunde se hen. Ja hen är det tills den kommer ut. Vi har bestämt oss för att inte ta reda på vad det blir, det får bli en stor överraskning :)

Mer om detta imorgon! Nu:maaaaaat!


RSS 2.0