Kvällen före sista dagen

Imorgon spenderar jag min sista dag på Bredband2. Det har varit ett bra år och några månader, men som sagt så är det ganska mycket där som inte fungerar som det ska. Jag är skitnervös för mitt nya jobb, men hoppas på att snabbt komma in i det. 
Det finns inte mycket jag kommer att sakna på Bredband2, dock så är solstrålen som sitter mittemot mig en sån person som jag gärna hade tagit med mig till min nya arbetsplats, henne kommer jag att sakna mycket. Men vi har ju vår vattengympa som vi går på så jag kommer ändå att träffa henne ibland. :)






Tramsig tant :D

Mrs Always Right

Hittade en kudde i tidningen häromdagen. 

Skulle passa perfekt på min sida av soffan! :)))


Att vara bonusmamma

Jag surfade runt på FB på lunchen och trillade över denna artikeln från Aftonbladet där Sanna Lundell skriver om bonusmammor och deras syn på bonusbarnen.
 
Alltså, man blir så UPPRÖRD.Jag tycker att det är helt sjukt att det finns kvinnor som ens tänker i dom banorna som hon skriver. Att barnen från mannens gamla förhållande är en börda och att de har ångest inför barnveckorna. 
Hur FAN tänker folk egentligen? Jag blir så jävla mörkrädd ibland, vissa människor är så sjukt jävla egoistiska och borde inte få lov att avla sig själv vidare eller uppfosta några barn över huvudtaget.
 
När jag träffade Kevin gjorde han klart från början att barnen var nummer 1 för honom och jag skulle alltid få dela den förstaplatsen, men han skulle aldrig välja bort dom och kunde jag inte acceptera det så skulle det inte funka mellan oss. Det är nog viktigt att man gör klart detta från början. Naturligtvis accepterade jag det, jag ville ju inte leva ett liv utan honom. 
 
Jag är den första att erkänna att det var tufft i början, jag hade ju bara Tvillingmamman i min närhet som hade barn. Alla mina andra vänner (och jag) var väldigt fientligt inställda till barn i allmänhet. Mest för att folk har en förmåga att skämma bort och curla sina ungar nåt fruktansvärt. Sen var det ju så att dom skulle vänja sig vid mig och jag skulle vänja mig vid dom, men det klickade väldigt bra och nu kan jag inte se ett liv utan dem.
 
Jag tror det är väldigt viktigt också från början att göra klart att det är inte bara pappa som bestämmer här utan det är vi båda två, vi har lika stor bestämmanderätt över dem. När dom är hos oss så är jag mamma nummer 2, det är jag som tar hand om dom som en mamma och dom ska också lyssna på mig. Och samma sak när dom är hos sin riktiga mamma, då har dom en pappa nummer 2 och dom ska lyssna på vad han säger. 
 
Jag tror många gör felet att dom ser det som "vi" och "dom". Så är det inte hemma hos oss, det är VI, VI är en familj, barnen, jag och Kevin. Bara för att jag inte tryckt ut dom från min livmoder betyder inte att jag inte är en "mamma". Minstingen var 3 år när jag och Kevin blev tillsammans. Vad är 3 år av ett liv? Ingenting. 
 
I artikeln pratas det mycket om att barnen är ouppfostrade och curlade, jamen gör nåt åt det då! Du ska säkert stå ut med dom dom närmsta 20 åren så sätt regler hemma hos dig och se till att dom följs! Svårare än så kan jag inte se att det är. Man behöver inte göra det så jävla svårt.
 
Framför allt; det är barn vi pratar om, osyldiga individer som inte hade bestämt om dom ska bli födda eller inte...dom kan inte hjälpa vem deras mamma eller pappa är. Dom kan ännu mindre hjälpa att deras mamma och pappa bestämde sig för att inte leva ihop längre.
 
 

 
 
 

Påsken

Jahapp, då var påsken slut. Jag avslutar den med en kväll på soffan. Jag dumpade Kevin hemma hos mina päron som kollade på MFF matchen. Så jävla tråkigt att sitta dör och glo på en tråkig match så jag gick hem. Skönt ibland att bara bo 200 meter från mor och far :)
I helgen har vi jobbat som fan i trädgården och jag har även hunnit tillverka en sänggavel. En till ska det bli men det hanns inte med. Så jäkla nöjd blev jag. 

Jag var hemma hos mormor och hämtade hennes "knappar-jag-samlat-på-mig-i-50-år"-låda och hittade några som passade perfekt. Lilltjejen blev superglad så det var kul :)
Igår var vi på Ekohallen och fyndade lite nya krukor och ett olivträd som fick plats hpå framsidan, blev skitsnyggt!



Så efter en hård helg spenderar vi sista timmarna framför tvn med en ny serie, mys!

Bara 7 dagar kvar på jobbet, tjoohoo!!

Sololololol!


Idag vaknade jag kl 5.30 när Kevins väckarklocka ringde. Just i den sekunden var jag beredd att strypa honom med närmsta lampsladd. Suck. Och sen kunde jag naturligtvis inte somna om. 
Meeeen jag får väl ta tag i mig själv och gå upp. Det ser ut att vara ganska bra väder. Äntligen lite sooooolololol!

En era har nått sitt slut

För.... x..... antal år sen (6 kanske? 7?) spontanköpte min pappa en laserblå 2-sits Mercedes cabbe av sin arbetskamrat. Inte visste någon att denna bilen skulle användas så lite av mina föräldrar och så frekvent av mig :)
Häromdagen körde den ut från Riseberga för sista gången och styrde uppåt landet.
 
När min mamma berättade det så fick jag en liten klump i magen. Så mycket jag och den bilen varit med om. Så många ställen vi varit på och så många tårar jag gråtit i den.. i 180 km/h. Så många mil jag kört med den har jag nog inte kört med någon annan bil, och då har jag bara använt den på somrarna. 
 
Jag vet att jag har en miljon bilder på cabben. Ute i Klagshamn, brofästet.. överallt. Men nu hittar jag inte en enda i bloggens arkiv. Vilket är synd, den borde få avsluta sin resa med mig med en fin bild. 
 
Här är två bilder. Den första, hastighetsmätaren, är ett tecken på att jag borde ligga död vid vägkanten för längesen. Den andra är ute i Lövestad, vid Yodas stuga, man ser bara halva men där får ni iallafall en uppfattning över hur den såg ut.
 
 
 
Hejdå, kära lilla cabbe. Som jag har älskat dig, så många minnen som vi skapat och som jag kommer att sakna dig!
 

Kräk och kräk och städning!

Helgen flög bort på något mysiskt sätt och vi har haft sjukstuga. I fredags kväll så skulle vi egentligen fira mitt nya jobb med några glas rosé och lite gott, men redan tidigt på kvällen så började Kevin må dåligt och halvvägs in på natten låg han på skrekspydde. Vissa människor har ju en förmåga att skrikspy. Vilket medför att jag får äran att ligga och lyssna på plågorna. Kul. Jag fick naturligtvis ångest och blev illamående direkt.. Sen låg han i sängen hela helgen, han var liksom trött och hängig, orkade inte göra mycket.
På lördag eftermiddag så var det sexåringens tur. Helt plötsligt när hon stod vid garderoben och skulle välja kläder så la hon en pöl rakt ut på golvet. Gott. Sen försökte hon torka upp efter sig så att jag skulle slippa ta det, hon vet hur mycket jag hatar kräksjukan... så söt, men ja, det gick ju sådär så det var bara att börja städa hennes rum. Men hon mådde bra ändå och var ute och sprang efter tio minuter igen. 
 
Ja, och sen var ju det bara att fortsätta städa resten av huset så att min ångest kunde lägga sig lite. Eftersom vi fick ställa in allting annat vi hade planerat så var det lika bra att dra fram stora städar-kitet, hade ju inget annat att göra ändå. Kevin hjälpte till och var duktig fastän han inte mådde bra. Jag gav mig på köket så spisen och ugnen har nog inte varit så rena sedan vi flyttade in. Barnen har visat sig från sin bästa sida nu i slutet på veckan så jag plockade fram några presenter som jag sparat till ett bra tillfälle, två stycken Zhu-zhu hundar som dom älskade! Så kul! Vi hade några skokartonger över efter att jag varit och handlat lite nya sommarskor till barnen så medans jag städade köket så satt dom på golvet och klippte och klistrade hus och inredning till sina nya Zhu-zhus. Jag plockade fram lite gammal tapet och lite tapetklister så fick dom pyssla bäst dom ville. Det blev hur bra som helst och pappa fick vila och jag fick ett nystädat kök :)
 
Så nu har vi en barnledig vecka och i påsk tänkte vi ge oss ut på Österlen och checka lite loppisar kanske, det ska ju bli upp emot 15 grader här nere på Guldkusten :)
 
Igår laddade vi hem en dokumentär om Charles Manson. Riktigt bra var den. Manson heter den, det är History Channel som gjort intervjuer med före detta medlemmar och en tjej som var med och utförde morden. Här hittar ni den på Imdb. Se den! Efter vi sett den så ville Kevin se UFC. Eftersom jag tycker det är ett jäkla skit så blev han hänvisad till paddan och med hörlurar i öronen medans jag spanade in CSI på tvn.
 
 
 
 
Snygging <3

Fredagskväll



Nu e de fredagsmys. Med tacos. Och Prinsessakademin på paddan. Och ett glas rosé. Allt för att fira det nya jobbet. 

Älskar mitt liv just nu. 

Puss

Mot nya utmaningar

Som jag antytt här i bloggen innan så har jag inte trivts på min arbetsplats särkilt bra på senaste tiden. Det har gjorts en massa förändringar som jag inte accepterar och både jag och mina arbetskamrater känner att vi inte blir rättvist behandlade. 
 
Meeeeen, jag är inte den som sitter kvar här och tjurar som en tvååring. Gillar man inte läget så får man göra någonting annat eller så får man stanna kvar och acceptera sina förutsättningar, så är det ju bara. Man tillbringar så stor del av sitt liv på sin arbetsplats så det är så jäkla viktigt att man trivs med både jobbet och allting runt omkring. Jag har sökt nytt i ungefär en månad och idag skrev jag på papperna för min nya arbetsgivare. Det är inom samma bransch som jag jobbat i alla år så jag känner väldigt mycket folk där jag ska börja. Tjänsten i sig är som projektör och det har jag inte jobbat med fullt ut innan. Jag sökte ju till och med in till en utbildning i Göteborg för att jag ville så gärna jobba med det. Men nu har jag alltså lyckats landa ett jobb utan att behöva gå den där utbildningen :) Fast den hade varit jävligt bra att ha... Men chefen trodde att jag skulle fixa jobbet galat efter lite utbildning och han gillade att jag hade "skinn på näsan". :)
 
Sååååå, om lite mindre än en månad säger jag tack och hej till Bredband2, var jag ska börja håller jag hemligt ett litet tag till :)
 
 
 
 

Lite Jäger och lite fortsatt underhåll på huset

Fullspäckad helg som vanligt. Vi borde lära oss att ta det lugnt när inte barnen är där. Lördagen ägnades åt att städa ur den äckliga ytterkällaren som bara innehåller spindlar och gråsuggor som är stora som möss. Urk. Kevin har ju allt man kan tänkas ha som snickare, inklusive en egen Haki-ställning. Ni vet en sån man bygger ihop när man ska göra nåt med fasaden och behöver kunna stå stadigt? Den är otymplig, stor och tar en jävla plats. Men det är ju "bra att ha". 
Så när vi väl städat ur äckel-källaren så bar vi ner alla metallstänger från ställningen som legat och skräpat i trädgården sen renoveringen. Tungt som fan är allting också. Böh, vikket mög! (När vi sen var hemma hos mamma och pappa igår så sa pappa, "ni har nog glömt ett par delar till ställningen på framsidan, eller dom ska ligga där?" BÖÖÖÖÖÖÖHORKARINTEBÄRAMER )
 
I lördagskväll var Älgen och hans tjej på besök så vi grillade lite och drack lite vin och jäger, det var trevligt! I söndags var det lite jobbigt att komma upp, men jag blev iallafall ivägjagad och fick handla bullar. Sen stack vi ut och gjorde lite ärenden. Kevin skulle ha nya glasögon, det var utförsäljning av barnkläder i Lomma och vi var tvugna att ha mörkläggningsgardiner till tjejernas rum. Nu när det börjar bli ljust så tidigt på morgonen så vaknar dom klockan 6 på helgen och det är INTE OK. Extra-mami behöver iallafall sova till 8 annars blir det ingen bra start på dagen. 
Så vi fick inhandlat vad vi skulle både i Lomma (vilken tur att Kevin hade plånboken med sig, 850 spänn fattigare blev han :)) och på Bauhaus och sen var vi en liten sväng hos Norsken och kollade på hur fint dom gjort i det nya huset, grymt snyggt med mörkt golv mot helt vita väggar. Kommer bli asbra när det är klart!
 
Här tittar jag på när Kevin arbetar, som vanligt. Jag ger råd pekar med hela handen hur det ska gå till :)
 

Eftersom förra veckan var så jäkla bra så unnade jag mig ett Marrakechfat hos en liten inredningsaffär här i stan. Udda tina heter den. Så fina saker så jag vill bara köpa hela affären och ta med mig hem. Just nu har dom flytt-rea så passa på att fynda! Skitsnygga Marrakechfat, skålar, kakel, koppar och fat till superpriser!
 
 
 
 
 
 

Födelsedag och Midsommar

Världens snyggaste sambo fyllde 25 (32) år igår. Jag köpte Mike Tysons biografi på engelska till honom som han önskade sig och sen var jag nere på Impala och köpte 2 t-shirts också. Han har pågått en ständig uppdatering sen vi träffades. Då hans garderob endast bestod av kläder som såg ut att vara hämtade från 80 och 90-talet  så fick jag i uppgift att piffa upp och slänga allt gammalt mög han hade. Dom stentvättade jeansen i helt fel färg rök också all världens väg. Så Impala-tröjorna var ett välkommet inslag i hans garderob. Ni som inte vet vad Impala är, ni hittar dom här.
 
Iallafall så hade jag pratat med Norsken och vi överraskade Kevin lite lätt med en trevlig middag ute på Köttbaren på Caroli City. SJUKT god mat var det. Jag beställde cheeseburgerare från barmenyn och den var nog den godaste jag ätit typ i hela mitt liv. Dom andra tog köttbitar av olika slag och former och det var också riktigt bra. Det enda Kevin klagade på var att det var lite mat, men det gör han ju alltid. Felet var nog egentligen att jag faktiskt åt upp vad som fanns på min tallrik och att det inte blev någonting över till honom :)
 
Vi har funderat lite över vad vi ska hitta på på midsommar. Vi har barnen detta året så vi tänkte att vi kanske skulle fira det på riktigt liksom. Kanske åka iväg till nån camping där det är midsommardans eller hyra nån stuga nånstans med lite kompisar, det hade varit mysigt! Binda lite kransar och lägga sju sorters blommor under kudden. Längesen man gjorde det! Förra midsommar var vi ju ute i Hyltebjär hos Norskens brutta. Det var mysigt!
Om det är någon som har nåt förslag med nån mysig camping med dans eller några mysiga stugor man kan hyra så ge mig tips!
 
 

RSS 2.0