Snart semester

Ja, då var det fredag. Sverige har kammat hem två brons och gått vidare till semifinal i hockeyn. Barnen är hemma, alla är något sånär friska, och det är bara en tidsfråga innan vi sätter oss på planet till Teneriffa. Så jävla skönt det ska bli. Tjejerna längtar sjukt mycket, det första dom sa när dom vaknade imorse var: "Hur lång tid är det kvar nu?". I bilen på väg till skolan så pratade vi om flygresan och hur spännande det är att flyga. Jag har med åren börjat hata det och har nästan blivit lite flygrädd, vet inte varför egentligen, jag har flugit överallt hela mitt liv och borde vara van vid detta laget. Men nej, när vi skulle landa förra året när vi var i Egypten så var speciellt landningen skitjobbig. Jaja. Of all of the things I have lost, I miss my mind the most.
 
Jag avslutar med en bild från dagens hockeymatch, som vi (jag, min kollega Vicki och resten av grabbarna på kontoret) naturligtvis följde med spänning! (Resten av tjejerna på kontoret surade för att dom missade dagens avsnitt av Bachelor. Suck.)
 
 
 
Vi hörs om en vecka, jag tänker inte befatta mig med internet eller någont annat tekniskt (mer än tvn på hotellrummet) på en hel vecka nu.
 
Peace out!

Keffat Liv

Älsklingen är där hemma och är sjuk, jag tror han har snöat in på Keffat Liv, vad tror ni? :)
 
 
 
Han är så söt när han är förkyld och hjälplös. Ungefär som alla män, dom tror liksom att dom ska lämna jordelivet i förtid för att dom har lite feber. 
 
Suck, men vad skulle vi gjort utan dem? ;)
 
 

Så här är det

Jag är sjuk. Femte dan som jag ligger för ankar nu. TrÅkIgT. Imorgon ska jag jobba, vare sig denna förkylningen vill det eller inte. Jävla barnbaciller, dom däckar en som in i helvete. Det sägs att det ska ta 15 år att bygga upp ett immunförsvar till de vanligaste barnförkylningsbacillerna. Har bara 12 år kvar nu då. Jippioo. 

För övrigt så drar jag nu strl 42 i bikiniöverdel på H&M. 40 i underdelen.  Antingen är det nåt sjukt som håller på att hända med dagens storlekar eller så håller jag på att bli fet. OM det är det sistnämnda så är det Kevins fel. Skyller allt på honom. 
Bara för att han gör mig så lycklig. 
Den jäveln




Frost

Igår lyxade vi till det mitt i veckan och drog med barnen på lite bio. Egentligen var det så att jag hade företagsbiobiljetter hemma som gick ut så vi var tvugna att använda dem. Onödigt att låta dem gå till spillo! Så vi bokade in oss på den nya animerade rullen Frost. Skitrolig var den! Jag skrattade högt flera gånger och tjejerna tyckte det var jätterolig. När vi kom ut så ville dom så klart in och se den en gång till.
 
Men jag kan rekommendera den, jag gillar sånna här filmer, dom brukar vara roliga och hålla hög klass. 
Jag fick gåshud ett par gånger när dom sjöng också, Mimmi Sandén som gör Annas röst är ju sjukt duktig! 
 
 
 
Jag kan iallafall rekommendera filmen starkt, rikigt kul!
 

Old times

Jag fick några gamla foto igår:
 
 
 
Jag kan inte ens komma ihåg att jag varit så blond, eller så solbränd, jag som aldrig blir brun. Jag kan inte heller komma ihåg att jag haft så kort hår! Och mina ögonbryn är typ helt ljusa och obefintliga :D 
 
Men men, det var snart 6 år sen.. tiden går fort när man har roligt! Jag ska satsa på att bli lika brun denna sommaren, inte för att jag tror att jag kommer lyckas, men man kan ju ge det ett ärligt försök :)
 
 
 
 
 
 

Att välja det närproducerade alternativet

Fram till att jag fyllde gammal (typ 30) så brydde man sig inte så mycket om vad man handlade för råvaror, var det kom ifrån, hur det kom dit och vad det innehöll. Jag brydde mig inte heller särskilt mycket om att sopsortera eller återanvända grejer. 
 
Men idag så tänker jag mycket på det, och det känns som om det hände när den där "vuxenspärren" passerades och man verkligen började fundera på vad det var man tryckte i sig. Jag tror också det var när det var nån kampanj om att Coop skulle ta bort Skånemejeriers produkter ur hyllorna och bara använda Arla som då transporteras genom hela Sverige innan det när butikerna i Malmö. Då reagerade jag. Jag kommer ihåg att jag stod i affären och höll i ett paket Arla-mjölk och det bara kändes helt fel. Jag vill ju ha min Skånemejeriers röda mjölk! Så då skickade jag en massa mail överallt och verkligen harpade mig, det var för jävligt! Och folkstormen hade ju varit enorm så Coop fick snällt ta tillbaka Skånemejerier till hyllorna. 
 
Idag när jag ska handla mat och allt däromkring så har jag vissa regler:
 
1. Finns det Skånemejerier så köper jag det, även om det är dyrare. Jag vill att min mjölk, chreme fraiche och gräddfil ska vara närproducerad.
 
2. Jag handlar bara svenskt kött. Jag tycker att man ska köpa svenskproducerat så långt det går. Vi har helt andra djurhållningsregler och lagar än till exempel Danmark. Hur kan tex den Danska fläskfilén alltid vara lika billig. Hur tror ni det ser ut i deras grisastallar? Inte särsklit djurvänligt va? Nej, Och vad tror ni att dom pumpar in i grisarna för att dom ska bli större? Räligt är vad det är.
 
3. Jag köper produkten som har MINST e-ämnen i innehållsförteckningen. Om man tar till exempel ketchup. Jag köper bara Heinz produkter. Jag stod en dag och kollade på Coops egna ketchup, som säkert var 7 kronor billigare än Heinz, men innehöll också hur mycket e-ämnen som helst. Heinz däremot fanns det inte ett enda e-ämne i. Många pratar om att det man köper har för hög sockerhalt. Jag tycker inte sockerhalten är den viktiga, den kan du motionera bort. E-ämnen kan du inte bli av med. Och ingen vet vad dom gör med vår kropp.
 
4. Jag köper ALDRIG halal-slaktat kött eller kyckling. Det är FAN djurplågeri oavsett vad någon jävla religös jävel säger. Jag tycker att vi borde förbjuda det i Sverige, för det finns fan inte någon anledning för djur att lida såsom dom gör vid en halal-slaktning.
 
 
Hade det funnits en närbelägen gård som man hade kunnat handla hos så hade jag hellre gjort det, även om jag hade fått betala ett par kronor mer. Jag tycker att det är riktigt tråkigt att våra grisbönder måste lägga ned verksamheten för att vi köper allt mer kött från "billigare" länder. När våren kommer ska jag också börja plantera lite egna grejer i trädgården, småskaligt, orkar inte ligga och rensa världens rabatt liksom. Så det blir lite sallad, gräslök, rabarber osv. sånt som är lätt att odla.
 
Jag tycker att det är tråkigt att vi tar vår tid på jorden för given, jag tycker att vi borde ta hand om vår jord istället för att förstöra den för våra egen tillfredsställelses skull. Jag försöker att lära barnen därhemma att inte spola varje gång dom kissar, det räcker med varannan gång med dom två dropparna som dom klämmer ur sig. Jag försöker få dom att inte spola för mycket vatten i kranen, och försöker få dom att förstå grejen där med när vi är utomlands och inte kan dricka vatten ur kranen, att vi i Sverige verkligen har det bra och vi ska spara på det vattnet vi har. 
Vi försöker även få dom att ändra inställning vad gäller alla deras grejer. Dom har en tråkig inställning idag, och tycker att man bara "kan köpa nytt" om något går isönder. Förmodligen för att dom alltid har fått ett ton med presenter när dom fyller år och på julen. Man kan inte alls bara "köpa nytt", tar man sönder nåt så är det sönder.
 
En liten film från Naturvårddverket om hur mycket gifter det är i alla våra grejer:
 
 
 
Något att fundera på!

Att bli ett år äldre

Jaha, då är man ännu ett år äldre. Och ett år visare då också? Känner mig sjukt vis. Inte.
 
I fredags när det var Den stora dagen så tog vi det lugnt hemma, Kevin köpte tapas och vi kollade På Spåret, vår bästa fredagsunderhållning. Jaaaaa, jag vet, kalla os panchisar om ni vill, men det är kul. Det är det bästa och mysigaste jag vet. Kevin + Jag + Tapas + På Spåret. Det är helt enkelt ett vinnande koncept. Sen att vi nästan aldrig kan några frågor är en annan sak. Kevin tog Los Angeles på 10 poäng en gång, den vågen rider han fortfarande på, fastän det var typ ett år sen. Not OK.
 
I lördags så var det fortsättning på renoveringen. Golvvärmen är nu igång och det går att vistas därute utan vinterjacka. Pappa har spacklat nästan allt en gång och Kevin håller på med valvet som blir in till huset. Blir skitbra. Blir väl lite mer spackling för pappa i veckan. Det blir även ett trappsteg ner så den ska Kevin pilla med i veckan och sen till helgen så kanske man kan börja måla förhoppningsvis. Tapeten har jag beställt och den kommer på fredag.Sen är det bara lite golv till som ska beställas. Vi köpte ett skitsnyggt Kährs-golv på Blocket av en gubbe i Falsterbo. Det saknades bara nån kvadratmeter så det är bara att beställa hem ett paket. Kommer bli skitsnyggt! Vi ville inte köpa nåt billigt Ikeagolv eftersom det känns som man får vad man betalar för. Jag lade Ikeagolv i hela lägenheten när jag bodde där och det blir så hårt, det ekar mycket mer än ett "riktigt" trägolv. Så vi höll utkik på Blocket ganska länge innan vi hittade detta, vi fick det till ett riktigt bra pris så vi är nöjda :)
 
Så igår blev det kalas då för hela tjocka släkten. Vi är ju inte så många, men tillräckligt för att vi skulle få slå upp ett extra bord i köket. Kevin gjorde pulled pork och med pitabröd till, lite grönsaker och lite sås så blev det asgott :) Jag kokade ris till ungefär hela Riseberga så det lär vi äta hela veckan. Kevin blev stött för att det var typ 100 pers som grattade mig på Facebook, när han fyller år så är det bara 10 som grattar honom sa han. Jag sa att jag är ju den snygga i detta förhållandet så det är ju inte så konstigt. Ja, ni förstod det uppenbara skämtet eller? Han har ju ett utseende som en manlig modell i sina bästa år så där ligger man i lä.
 
Jaha, så nu kämpar man på, ett år äldre och med några fler krämpor än året innan, buuuuuhuuuuuu!
 
 
 
 

Det här med att idrotta

"Att få utöva idrott är en mänsklig rättighet. Alla människor ska ha möjlighet att utöva idrott, utan någon form av diskriminering och i den olympiska andan, som förutsätter ömsesidig förståelse, vänskap, solidaritet och rättvist spel."
 
Dett är ett utdrag från den Olympiska chartern.
 
Vi försöker implementera detta därhemma med barnen, den veckan dom är hos oss är en ständig peppning på att det faktisk är kul att idrotta och spela fotboll eller vad som helst. Man träffar en massa nya kompisar och man sitter inte hemma på soffan och bli tjock och fet.
Vi kör stenhårt med att en gång i veckan så idrottar man på något sätt. Jag går och simmar, Kevin styrketränar och då är det också så att barnen ska göra någonting. Den lille var och provade på fotboll och tyckte det var så jäkla kul och verkligen tjatde om att få fortsätta, det var flera av hennes kompisar och gamla dagiskompisar som också var där. Sen åkte dom bort en vecka och så får vi höra att hon inte alls ville gå på fotboll.
 
Direkt på måndagen när jag kom hem från jobbet tog jag henne åt sidan i köket och frågade "vad är det för trams, varför gick du inte på fotbollen i helgen?" Så fick jag svaret: "Ah, jag orkade inte, och jag ville hellre följa med till Ikea". Suck, pust och stön. Då blir man fan irriterad. Alla som någonsin har idrottat kontinuerligt har den känslan "äh, jag pallar inte idag, skönare på soffan". Jag kommer ihåg under alla år man spelade fotboll och skulle ta sig ner till den jävla grusplanen mitt i vintern och springa när det var -5, hur kul var det då? Inte särskilt, men så är det. Hur underbart blev det inte sen på sommaren när det var varmt och springa på en gräsplan? Sånt kan jag fortfarande sakna.
 
Iallafall, så är det nu spikat att vi går dit, även om dom säger att dom inte vill eller orkar så går vi dit och såifall bara tittar på, så att dom lär sig att livet inte bara handlar om att ligga på soffan och titta på tv. Och vi kommer att gå utanför dörren ändå, det blir inget soffligg. 
 
Uppfostran, mina vänner, handlar om att ta kommando, inte ge det till barnen och låta dom bestämma. Kom ihåg det!

Helvetet på jorden, med mera

Vi har haft en riktigt bra helg. Pappa och Kevin har fått upp det sista på innerväggarna och är snart klara med innertaket så nu börjar det verkligen likna rum därute. Jag har börjat planera för sänggavlarna som jag ska trixa ihop till barnen, tänkte att jag ska ge mig ut till Stoff o Stil nästa helg och se om jag hittar lite fina tyger som jag kan använda, det kommer bli riktigt bra :)
Tjejerna har fått välja tapeter också, jag hade plockat ut några i förväg och sen fick dom välja bland dom. Båda två kommer från Pip Studio, skitsnygga!
 
 
 
 
Igår var vi på Ikea och köpte nya ben till deras sängar. Dom har två fula sängstommar nu som jag aldrig hade valt, jag har stört mig på dom sen dag ett, så nu åker dom ut! Sängarna som dom har är inte heller särskilt bra, men som tur var så hade mina föräldrar två tjocka bäddmadrasser över sen dom bytte säng som vi fick så nu är sängarna sköna iallafall. 
 
I lördags så var några kompisar hemma och kollade på Melodifestivalen. Vi hade laddat upp med typ 10 skålar chips och jordnätsringar och en jäkla massa dipsås och allting gick åt. Barnen åt chips tills det nästan sprutade ur öronen och jag ville nästan spy när vi gick och la oss. Kevin är en sån riktig chips-älskare, jag är mer godis och läsk-frälst. Men Mello var väl sådär. Jag har gillat Linus Svenning innan men gillade inte honom speciellt mycket i lördags. Tyckte inte alls om låten, synd! Han hade passat bättre till en riktig rockballad med den rösten. 
 
Igår hade vi en riktig heldag. Först jobbade Kevin lite ute i tjejernas rum och sen skulle den minsta på kalas på Leos Lekland. Herregud alltså. Jag verkligen HATAR lekland. Det är ett riktigt helvete på jorden. Jag har sagt till barnen det också, jag kommer aldrig följa med dom dit och sitta där som ett fån och vänta. Jag hatar alla äckliga snorungar som springer runt och är helt äckliga och bara skriker och beter sig som idioter. Bara jag går in där känns det som om kräksjukan är på väg, man ser hur alla bakterier bara frodas. Ljudnivån därinne kan jämföras med en fotbollsmatch på Swedbank stadion. Jag hade huvudvärk och ångest när vi gick därifrån, ändå var jag bara därinne i ungefär 10 minuter när vi skulle hämta henne när dte var slut. Örk.
Men iallafall, efter att vi hämtat henne så åkte vi till Big Bowl och spelade lite bowling med mina föräldrar och käkade söndagsbuffé. Det var riktigt gott, jag kan verkliigen rekommendera, det! Bowlingen slutade med vinst för mig, hehe. Kevin slog som vanligt dom flesta slagen i rännan. Min pappa har sågade av sina fingrar på högerhanden för 15 år sen ungefär så han kan inte spela, mamma slog några slag, men hon är inte i toppform om man säger så. Tanten börjar bli gammal och stel, min lilla mamma. Och så skyllde hon på att hon var förkyld också :) 
 
 
 
 

RSS 2.0