Livet på en pinne

Livet på en pinne


På en solstol

Skööööööönt!


Sol, sol, strålande sol!

Vilken härlig dag! (För mig iallafall, Kevin har maginfluensa så han tycker inte om livet just nu) solen gassar så jag och tjejerna tog en cykeltur ner till Bulltofta och upptäckte att det var en stor handbollsturnering på gång. Så vi köpte en glass och satte och på vår filt och kollade lite på folk och nån match. Mysit! Hade med oss lite ballerina och saft också så vi satt där en bra stund. Sen blev det varmt och svettigt och vi avslutar nu vår runda med ett dopp i poolen. Mitt första dopp för i år faktiskt. Det är typ22 grader så nu börjar det bli varmt och skönt. 
Igår orkade vi inte laga mat så vi käkade middag på Vagabond på Söderkulla. Det är hu inget finhak, men det är god mat för en ganska billig peng. Mmmm plankstek!

Vi får väl sticka hem till mannen och se om han lever.  


Avslutar med en bild på 8-åringen från igår när hon målade en mors-dags tavla till mig :) ❤️


Nytt jobb - nya möjligheter

Oj, vad längesen det var jag bloggade nu. Tiden bara flyger iväg! Jag har nu varit på mitt nya jobbi typ 1½ vecka och det är verkligen skitroligt. Jag är såååå jävla glad att jag landade detta jobbet! Det är även skitsvårt, viss ångest eftersom det känns som jag inte kommer att klara ut det, en massa mer ångest när jag ser skarvscheman och ritningar som jag ska göra själv sen utan någon hjälp, men fy fan vad kul! Jag tror fortfarande inte på mig själv och vad jag kan, men min chef och mina nya arbetskamrater tror på mig så jag får väl lita på dem :D 
 
Telebranschen är ganska liten, men ändå väldigt stor. Har man, som jag, varit runt på en hel drös med arbetsplatser så träffar man och jobbar ihop igen och igen och igen. Man bytar bara namn på kläderna och klistermärken på bilen i stort sett :) Nu var jag ju en runda i vindkraftsbranschen också och det var väldigt nyttigt så att man kan få en uppfattning om hur världen utanför fungerar :) Så på mitt nya jobb så känner jag typ hälften av alla kan man väl gissa. Men det känns bra, många arbetade jag tillsammans med på mitt första jobb på PNB och nu känns det som att cikeln är sluten när man träffar dom igen. Till och med min första chef som anställde mig en gång i tiden jobbar här. :)
Här gör jag det som jag gör bäst, tittar på när andra jobbar ;D



 
Så, nog om det. Lördagen spenderade vi i ösregnet i Pildammsparken och Kalvinknatet. Tjejerna hade sett fram emot länge nu att springa och nu var det dags. Såklart skulle det hällregna så vi åkte dit och så snart dom var klara så fick vi åka hem igen. Det var tråkigt eftersom det annars hade varit massa kul saker runtomkring att göra. Det fanns en massa hopptorn och kul för barnen. Så det var trist. Men, vi hoppas på att det ska vara bättre väder nästa år. Vi har lovat att dom ska få vara med då också. Även om dom var helt döda efteråt så tyckte dom det var skitkul så vi hoppas att dom vill va med nästa år också. Man får ju passa på så länge dom tycker det är kul att göra sånt. En dag kommer dom inte vilja ha med oss att göra, vara tonåringar och bara tycka vi är störiga och jobbiga :D



 
Nu avslutade vi dagen med ett dopp i poolen hemma hos mor och far och nu avslutar vi med ett avsnitt av nya favvoserien Bates Motel. Wiihooo! :)
 
Lovar att det inte ska dröja så länge tills nästa inlägg!
 
 

Var tar all tid vägen?

Jaha, det var den semesterveckan det.. Var tog den vägen? Fattar inte hur tiden kan gå så snabbt. Men jag har ändå uträttat en hel del denna veckan. Sjuåringen har fyllt åtta och jag har flängt runt och köpt presenter överallt. Passade då samtidigt på att förnya min egen garderob lite, så jag har nåt att ta på mig nu på det nya jobbet. (Alltid skönt att ha nåt att skylla på liksom) 
Sen tänkte jag ju ge mig ut och powerwalka ett par gånger denna veckan, nu när jag hade tid liksom. Det slutade med att jag var ute i måndags och sen fick jag sån sjuk skoskav så jag ville bara börja gråta. Det resulterade i att jag köpte ett par nya träningsskor. Som jag ska använda nån gång snart. Jag lovar. 
Sen har jag tagit igen lite luncher och fikor med sånna som jag inte hunnit träffa under det senaste året. Jag har också rensat hela häcken på ogräs, och planterat lite nytt här och var. Så jag tycker ändå att jag varit duktig :)
Imorgon är det dags för barnkalas här hemma. Vi har inte planerat någonting alls förutom att vi ska grilla, och just nu ser det ut som om det ska regna hela dan, FML
Håll tummarna för att det blir uppehåll, orkar inte ha 15 sjuåringar inomhus!

Just det, vi utförde ju viss tortyr här hemma häromdan. Den lille ville så gärna ha ut sin lösa tand så jag höll henne och Kevin drog ut tanden. Ett par tårar senare var hon glad som en speleman för att den var ute och hon kunde få en peng av tandfén :)



Note to self..

Barnen har ju en förmåga att dra på sig diverse fläckar på sina kläder som jag, trots massiva försök, inte får bort. Därför bestämde jag mig för att färga ett par helt nya orangea Pomp de Lux-byxor, använda en gång, med fläckar längs båda benen. Svarta skulle dom bli. Svarta blev dom. Och så även mina lakan som hängde i tvättstugan. 




Note to self: ha INGA vita eller ljusa saker hängande framme när du öppnar påsen med färgmedel igen. 

Eller rättare sagt: FÄRGA ALDRIG MER. Den tiden jag har spenderat med att rengöra tvättmaskinen kunde jag lagt på andra, mycket roligare, saker! grrrr...

Att tycka synd om

Eftersom jag hade 5 semesterdagar kvar att ta ut på mitt gamla jobb så är jag ledig denna veckan och på måndag är det dags att starta på det nya :) Jag är riktigt nervös, men hoppas på att det ska flyta på. Det är mycket som är nytt, men jag kan ju mycket och hoppas att jag ska komma in i allting snabbt.
 
Denna veckan är det barnvecka och igår när vi åt middag (jag lagade lyxmiddag igår, köttfärslimpa!) sa sjuåringen: (som fyller 8 på fredag)
Alltså, det är faktiskt jättesynd om mig!
Jag och Kevin; jaha, är det synd om dig, är du sjuk eller? 
Sjuåringen: Nää, men att jag inte hör så bra!
 
Suck, jaha, vi förstod ju direkt att det är någon som har sagt till henne att det är "synd om" henne för att hon har hörapparat, hon hade inte kommit på det alldeles själv. Hon tänker inte ens på den.
 
Precis då så ser jag nånting ute i grannens trädgård mittemot. Det är vår granne på vänster sida, Gunnar 81 år, som har varit inne hos Roland 70 år, och fått hjälp att betala sina räkningar. Gunnar varken ser eller hör någonting, och när han går flyttar han fötterna 5 cm framåt för att han har ont nånstans förmodligen, han är gammal helt enkelt. Men iallafall så skulle han gå ut genom Rolands grind och står med båda händerna framför sig och försöker hitta grinden (som en blind), det tar honom ett par minuter och när han väl hittar grinden och går ut så går han sakta, sakta framåt med sina 5 centimeters steg. Vi står i fönstret och tittar på honom allihopa, även granntjejen som äter hos oss.
 
Jag: Där ser du en det är synd om, sjuåringen, han varken ser eller hör och han kan knappt gå. Lite annorlunda mot dig va?
Granntjejen: Ja, Gunnar är det synd om, ser du sjuåringen? Han kan ju inte ens se var han går, han borde ha en blindkäpp.
 
Så då förstod hon att det är inte är så synd om henne. Och man kan ju inte gå och tycka synd om sig själv ett helt liv. Det mår man inte bra av. Men det gick nog in att hon trots allt inte har det så svårt, det finns andra som har det värre. 
 

What to do today?

Precis vaknat, ligger i sängen och funderar på vad jag ska hitta på idag. Kevin var uppe med tuppen redan för ett par timmar sen och pappa kommer snart och hjälper honom med lite murning. Vi håller på att göra om uteplatsen på framsidan, den var frostskadad och vatten rann ner i källaren undertill när det regnade eftersom fallet var fel så det samlades stora pölar på golvet.. Vi har varit och kollat lite på klinkers och vi tror att vi ska satsa på detta:

Det kommer bli så jävla snyggt! Lite medelhavsfeeling :)

Nä, jag får väl gå upp och tvätta lite eller nåt. Pilla i trädgården och bara njuta av ännu en fin dag med soooool. 


Sommarlakanen åkte på igår, kändes sjukt somrigt att vakna idag :))

RSS 2.0