Höst-förkylning

Jag har varit höst-förkyld nu ända sen i förra veckan. Tråkit. Kulminerade i fredagskväll och i lördags med att jag hade feber sedan dess har jag bombat mig själv med c-vitamin i brustablettsform.
Men det är väl den tiden nu, förkylningen drar igång nu och sen lättar den i mitten på Mars nångång.
 
KUL, VERKLIGEN! NÄÄÄ, JAG ÄR INTE BITTER!!

Renovering

Vi ska ju som sagt renovera/bygga om vårt garage till 2 stycken rum till tjejerna. I helgen började vi så smått med att ta bort och mura igen det gamla sopskåpet som satt i väggen. Jag tänkte att "äh, det tar väl inte så lång tid, ska ju bara upp lite nya tegelstenar!"..  mmmmm... det kunde man ju tro..
 
På bilden nedan så borr-hamrar jag ut tegelstenar från den befintliga väggen för att det skulle bli snyggt och liksom skiftas in i teglet som redan satt där.
 
 
Sexig va? Gå aldrig nära en kvinna med en borrhammare.
 
Igår kunde jag knappt röra mina handleder så ont jag hade. Tror det kom från den jävla vibrerande monstermaskinen. Jag vet att den ser liten ut på bilden, men jag har ju aldrig manövererat något större verktyg än en skruvdragare så detta var ju överväldigande för min arma kropp.
 
Men vi var duktiga iallafall och gjorde klart, det tog liksom bara 6-7 timmar! Men ja, då var det gjort, då är det bara ett fönster kvar som ska muras igen.
Vi har ju inte fått startbesked än, men förhoppningsvis så kommer ingen av grannarna klaga så det kommer väl gå igenom.
 
Fortsättning följer!
 

Jay Z

Lillharpan med tillhörande syster skulle åka upp till Hufvudstaden och se Jay Z idag och när jag tittar i min Spotify idag så ser det ut såhär:
 
 
Tror ni att hon förbereder sig för konserten eller? :D
 
 
 

The Masterplan

Saxar från en konversation jag har med min kvinnliga kollega.
 
 
 
 
Vi är överens, kvinnor borde styra världen. The Masterplan.
 
 

Bygglov!

I helgen var vi barnlediga och vi har ändå fått ganska mycket gjort. I lördags var Yoda och hennes nya kille på besök och drack lite vin och snackade skit, det var kul. Alltid trevligt med lite nytt blod i gänget :)
 
I förra veckan så fick vi hem papper på att vårt bygglov var godkänt, så jäkla najs! Det har tagit ganska lång tid, mest för att vi var tvugna att lämna in en massa ritningar som vi inte hade nån aning om hur vi skulle rita, och sen skulle man ha en konstruktör som gjorde beräkningar om rivningen av den bärande väggen och sen skulle vi ha en jävla kontrollansvarig och skit. Men äntligen var bygglovet klart iallafall, ritningarna är stämplade och så trodde man ju att det skulle vara klart och bara att dra igång eller hur? 
 
Icke sa nicke...
 
Nu väntar vi på ett startbesked. För det räcker ju inte med att bygglovet är godkänt utan man måste ju få ett jävla startbesked också. Vår kontrollansvarige har nu skickat in en kontrollplan som ska bli godkänd och då ska vi få det så snart som möjligt. Så. Jävla. Irriterande.
 
Suck. 
 
Och då har vi typ ändå 0 byråkrati i Sverige jämfört med typ 99% av resten av världen.
 
Så, iallafall så tömde vi garaget på diverse möbler och grejer i lördags förmiddag så att det iallafall är helt tomt tills vi ska sätta gång. Vi har ju 2 källare, en som är en del av själva huset där vi har toa och tvättstuga och sen havi en källare under en tillbyggnad som är mer rå och äcklig. Så dit ner bar vi ner alla möbler som vi inte har plats till för tillfället, som stått i garaget. Det är lite hyllor och grejer som tjejerna ska ha i sina rum när dom blir klara.
Vi tänkte också börja med att ta bort ett stort gammalt sop-skåp som är i garaget nu och mura igen det, men Kevin var lite trött i går så det blev inte så mycket gjort. Jag sydde upp våra gardiner i sovrummet som släpat i golvet sedan vi flyttade in den 1 Juli. Så det tog bara 3 månader. Men nu är det gjort!
 
Så nu är det barnvecka igen och fullt ös i en vecka, kul, jag har saknat vandalerna :)
 
 

Världens sötaste!

 
 
Avslutar veckan med världens sötaste bild.
 
Trevlig helg!

They looooooove me!

Nördarna på mitt jobb har börjat ta ton, men än så länge vill dom inte skapa "dålig stämning".. hehe
 
 
 
Jag får nog ta och sätta ned foten och visa var skåpet ska stå snart.
 
Så att dom vet sin plats liksom.

Misslyckad övernattning och skräckfilm

Denna helgen har vi mest tagit det lugnt, med några undantag.
 
I fredags hade Kevin lite pojkvänner över och kollade Sverige-Österrike matchen och drack lite öl, så jag och barnen fick snällt hålla oss undan. Vi stack hem till Lillharpan och käkade tacos och spelade Twister. Baksidan med att ta med barnen när man ska träffa Lillharpan är att hon hittar på en miljon historier som dom naturligtvis tror på... sen får man spendera dom nästkommande två dagarna med att övertyga dom att det vara var påhitt.. på bilden nedan leker Lillharpan och E frisörsalong medans vi tittar på tv.
 
 
 
I lördags skulle granntjejen sova över i barnens rum och allting var jättebra fram till att dom skulle gå och lägga sig, då längtade hon hem :) Så jag spenderade min lördagkväll med att sanera badrummet i källaren från skum från bubbelbadet som hade översvämmats av tre stycken tjejer som lekte "hela havet stormar" eller nåt..
 
Igår jobbade jag på LdBs sista hemmamatch. Så sjukt mycket folk var det och jag och mina 4 slavar från 15-årslaget som jag får låna kämpade med att få allting att vara bra.
 
Som tack så fyllde jag en papperspåse med tvål och lotion så nu har jag så jag klarar mig till nästa säsong drar igång :)
 
Gratis är alltid godast!
 
 
Igårkväll tyckte Kevin att vi skulle kolla på film och han har ju hållt på och tjata om den jävla Paranormal Activity i flera år nu så jag fick ju ge mig.
 
Vi såg 45 minuter och sen avgick jag.

American fucking Horror Story

Alla snackar om att Walking Dead är det man ska se nu när höstens serier drar igång.
 
Fuck Walking Dead säger jag.
 
Höstens mest intressanta säsongsstart är ikväll, när American Horror Story drar igång sin tredje säsong.
Så. Jävla. Bra.
 
 
 
 
På tal om skräck så såg vi The Conjuring häromveckan.
 
Jag sov inte speciellt bra den natten kan jag säga. Sjukt räääälig som vi säger här i Skåne, men den kommer lätt bli en klassiker. Riktigt bra gjord.
 
Så, missa inte att se AHS, du kommer inte ångra dig!
 
 

Tillbaka till skolbänken

Så att. Jag lovade mig själv när jag slutade gymnasiet att jag aldrig mer skulle plugga eller sätta mig i en skolbänk igen. Jag var sjukt skoltrött och ville bara kräka på specialarbeten och läroböcker. Av en slump fick jag ett jobb genom min mamma och där fastnade jag. Jag jobbade länge inom telecombranschen men kom liksom ingenstans så jag sökte mig vidare till Enercon.
 
Sen fyllde jag 30, blev vuxen och fick ett tråkigt jävla besked om att jag inte fick vara kvar på jobbet som jag älskade eftersom dom skulle stänga avdelningen. Jag började på ett nytt jävla jobb som gjorde så att jag blev deprimerad så in i helvete och knappt kände igen mig själv.
 
Sedan Februari i år jobbar jag på ett jobb som jag trivs ganska bra med, men jag är inte riktigt nöjd. Lönen kunde varit bättre och jag behöver verkligen lite mer frihet. Och faktiskt så saknar jag att lägga ner min själ i mitt arbete, som jag gjorde på Enercon. 
 
Iallafall så bara snubblade jag över denna utbildningen på Facebook. En gammal arbetskollega från Göteborg la upp den på sin profil och jag bara kände att "shit, detta måste jag göra!" Den liksom bara kallade på mig genom dataskärmen. 
När jag kom hem och berättade för Kevin att jag skulle plugga så blev han väl sådär glad. Tyckte att jag kunde kommit på det innan vi köpte huset :) Men jaja. Det ordnar sig alltid!
 
 
 
 
Jag vet att det låter svintråkigt. Telecom Projektör liksom. Men det är ju typ det jag har gjort sen jag var 19, med ett litet avsteg till Vindkraftsbranschen i ett par år. Detta kommer bli skitbra!
 
Så nu har jag sökt, håll tummarna för mig att jag kommer in!

Rekreation

Jag och Yoda har ju börjat inse att våra kroppar blir inte snyggare med åren, som vi trodde, utan vi måste underhålla dom i viss mån.
Träningsprocessen går naturligtvis långsamt men nu har vi iallafall börjat gå och simma på relaxkvällarna på Oxievångsbadet. Riktigt najs är det. Dom släcker ned och tänder en massa levande ljus och lite lugn musik i högtalarna så är det helt perfekt. Inga skrikande barn och lugnt och skönt. 
 
Och så det bästa av allt, Kjell från tv-serien Ullared är på plats varje vecka i sina små Harley Davidson speedos.
 
Vi gillar det!
 
 
Jag saxar in en liten konversation jag hade med min arbetskamrat idag, den började med att vi klagade på att gruppen bredvid oss inte tar ansvar eller hänsyn till andra och bara beter sig som idioter:
 
Jodå..... Såatteeeeeeeeee....

RSS 2.0