Sveriges underbara sjukvård

Det är väl ingen som har missat att min mosters man ligger och kämpar för sitt liv just nu. Mina kusiner är flitiga facebook-användare så dom flesta har väl snappat upp det vid detta laget.

Det är sjukt hur sjukvården i Sverige fungerar. Det är så att man blir mörkrädd.

Bob, som han heter, fick influensan för nån vecka sen. Svininfluensan trodde läkarna. När han hade haft 40 graders feber i fyra-fem dagar i sträck och hosta tyckte klart min moster att det var dags att ringa vårdcentralen. Dom åkte dit och blev hemskickade med hostmedicin. Hostan blev inte bättre och på kvällen åkte dom in på akuten. På akuten får man numera inte gå rakt in längre, utan man får stå utanför och vänta. Vem har vi att tacka för det? Kanske alla 15-mans blatte familjer som skjuter hejvilt omkring sig därinne? Underbara socialistiska allaskafåkommahitmenvikaninteinegreradom Sverige. Skitsamma, iallafall.. Efter en kvarts väntan blev dom insläppta. Bra sjukvården. Verkligen.

Ingenting hände på akuten. Läkarna skickade hem honom igen. Nu var han så sjuk så att knappt kunde prata, än mindre andas eftersom hostan inte släppte. Igår morse ringde min moster efter en ambulans. Operatören som svarade på 112 trodde inte att han var så sjuk som hon sa och krävde att få prata med honom själv. Det fck hon och hörde naturligtvis hur sjuk han var. Ändå säger hon "Tyvärr har vi ingen ambulans ledig, vi får skicka en taxi om en timme" Vad ska man svara på det? Är det meningen att man ska vara halvvägs till döden för att få en ambulans?

Iallafall, det kom inte nån taxi. Det kom en färdtjänstbuss. Notera att Bob lider av SVININFLUENSAN och det kommer en buss som ska hämta andra människor på vägen till sjukhuset. Bra där sjukvården. Smart tänkt.

När han kom in till akuten var det naturligtvis kritiskt. Han andades knappt själv och blev lagd på intensiven i respirator. Vatten i lungorna och i magen. Blodförgiftning. Igårkväll var det så illa att dom inte visste om han skulle överleva natten. Iallafall så blev han transporterad till Lund inatt och opererades och ligger nu med konstgjord lunga för att överhuvudtaget kunna få luft till hjärnan.

Dagen innan hade han varit på vårdcentralen och blivit hemskickad med hostmedicin.

Bra där Sveriges sjukvård.

Starkt jobbat.

 

Kommentarer
Postat av: Grannen ovan

Det e fan förjävligt!!!

2009-10-29 @ 19:19:38
URL: http://www.metrobloggen.se/SandraRe
Postat av: Manuella

Det är fan inte klokt!!! Vad fan betalar man skattepengar för i detta land?!

FÖR JÄVLIGT!!!



Hoppas verkligen att han blir bättre.

Ta hand om er!

Kram...

2009-10-30 @ 08:57:55

Skriv vad du tycker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0