Monkeyclass

Igår skulle jag och Kevin egentlgen storstäda lägenheten. Egentligen skulle vi ha gjort detta sen i måndags men just nu skjuter vi på allting som har med att "ta hand om" lägenheten att göra, eftersom vi bara vill flytta. Imorgon är det bara 1 månad kvar! Wiihiiii!
 
Meeeen, vi hittade ju nånting annat som var roligare så vi hoppade över den där städningen. Igen. Min pappa gick ju i pension för ett tag sen. Han jobbade på ett stort multinationellt företag i Lund som tillverkar nätverkskameror och har fabriker i stora delar av asien. Han har i sin roll i förtegaet rest en hel del till fabrikerna och har starka kontakter i bland annat Thailand. Igår var thailändarna och några från Malaysia på besök och pappa passade på att bjuda hem dom på lite grillat som tack för dessa åren.
 
För det första är det ju komik på hög nivå att sitta och lyssna på asiater som ska prata engelska, dom är ju fruktansvärt dåliga på uttalet. Men dessa tre personerna var skitroliga dessutom och skämtade mycket om allt och ingenting. Dom höjde också min pappa till skyarna och hade nog gärna gjort honom till ny Buddha om det hade varit möjligt, och det är ju kul att höra, min lilla pappa :)
 
För det första så tyckte dom att min pappa var sjukt snål som inte sponsrade min och Kevins thailandsresa förra året. Sen tyckte dom att vi hade väldigt stränga lagar här i Sverige, i Thailand sa dom att det var mer "guidelines" än lagar och det bästa vore nog om svenska poliser åkte till Thailand för att lära sig detta. När pappa berättade om tex vad vinterdäck kostar och att det är lag att ha det på bilen om det är snö så bestämde dom sig för att nästa gång dom kom till Sverige så skulle dom ta med sig en container med däck och sälja.
 
Den ena Thailändaren tyckte också att mamma och pappa borde flytta till Thailand, men då sa min pappa att det var för varmt för oss, vi orkar inte bo i den värmen. Thai-killen berättade då att dom åker från sitt hem i Bangkok och kör sen ca 10 mil utanför staden till något naturskyddsområde som ligger lite högre upp och där det är svalare luft, ungefär som en svensk sommar. Han sa att det finns vilda elefanter och tigrar där och även ett område med ett hotell och hus. "And I have a house, you come and vacation there! And i have a appartment in Hua Hin, u can borrow!"
 
Okej!
 
Pappa berättade också att nu, bara ett par månader innan han skulle gå i pension blev han äntligen uppgraderad till guldkort hos Star Alliance. Detta har han längtat efter i alla år men aldrig lyckas uppnå eftersom hans arbetsplats bara köper de billigaste biljetterna. Den andra thai-killen höll med och sa "Yes, I now have a goldcard too, so i don´t have to sit in monkeyclass!" Haha! monkeyclass, ja, det är det verkligen, trångt och jävligt och man kan knappt röra benen! Ändå är det bättre än charterflygen till övriga europa! Det får man då fan kalla extra-monkeyclass! :)
 
Ja, det var kul att sitta och prata med dom. Dom hade varit och spelat curling igår och det var väl första gången dom känt is under fötterna :)
 
Men ialalfall så kan vi ju inte skjuta på det längre nu, ikväll är det storstädning, nu kan vi inte komma undan längre..
 
TRÅKIIIIIIIIIIT!

Kommentarer

Skriv vad du tycker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0