Bygglov!

I helgen var vi barnlediga och vi har ändå fått ganska mycket gjort. I lördags var Yoda och hennes nya kille på besök och drack lite vin och snackade skit, det var kul. Alltid trevligt med lite nytt blod i gänget :)
 
I förra veckan så fick vi hem papper på att vårt bygglov var godkänt, så jäkla najs! Det har tagit ganska lång tid, mest för att vi var tvugna att lämna in en massa ritningar som vi inte hade nån aning om hur vi skulle rita, och sen skulle man ha en konstruktör som gjorde beräkningar om rivningen av den bärande väggen och sen skulle vi ha en jävla kontrollansvarig och skit. Men äntligen var bygglovet klart iallafall, ritningarna är stämplade och så trodde man ju att det skulle vara klart och bara att dra igång eller hur? 
 
Icke sa nicke...
 
Nu väntar vi på ett startbesked. För det räcker ju inte med att bygglovet är godkänt utan man måste ju få ett jävla startbesked också. Vår kontrollansvarige har nu skickat in en kontrollplan som ska bli godkänd och då ska vi få det så snart som möjligt. Så. Jävla. Irriterande.
 
Suck. 
 
Och då har vi typ ändå 0 byråkrati i Sverige jämfört med typ 99% av resten av världen.
 
Så, iallafall så tömde vi garaget på diverse möbler och grejer i lördags förmiddag så att det iallafall är helt tomt tills vi ska sätta gång. Vi har ju 2 källare, en som är en del av själva huset där vi har toa och tvättstuga och sen havi en källare under en tillbyggnad som är mer rå och äcklig. Så dit ner bar vi ner alla möbler som vi inte har plats till för tillfället, som stått i garaget. Det är lite hyllor och grejer som tjejerna ska ha i sina rum när dom blir klara.
Vi tänkte också börja med att ta bort ett stort gammalt sop-skåp som är i garaget nu och mura igen det, men Kevin var lite trött i går så det blev inte så mycket gjort. Jag sydde upp våra gardiner i sovrummet som släpat i golvet sedan vi flyttade in den 1 Juli. Så det tog bara 3 månader. Men nu är det gjort!
 
Så nu är det barnvecka igen och fullt ös i en vecka, kul, jag har saknat vandalerna :)
 
 

Kommentarer

Skriv vad du tycker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0