Det här med att vara husägare

Oftast är det ju endast fördelar med att äga ett hus. Dock så kommer det även fram vissa nackdelar ibland. Som när det är stopp i avloppet. Jag som är bekväm och inte alls nöjd med Irländarens beslut att vi skulle lösa detta själv, föreslog att vi skulle ringa nån. Typ nån som spolar avlopp till exempel. Men nejdå!
Eftersom vårt hus är byggt 1940-something så är det ombyggt, tillbyggt och renoverat i omgångar genom åren. Detta har resulterat i att det i källaren går avlopps och elementrör kors och tvärs i taket och genom väggar rakt ner i någon avgrund som ligger under mark. 
Dom senaste veckorna har det börjat samlas vatten på golvet i källaren vid vissa tillfällen och häromdan kunde vi till slut härleda det till att det var när vi körde diskmaskinen som vattnet uppstod från nånstans. Snabbtänkta som vi är kom vi fram till att det måste vara stopp nånstans i dom gamla rören och så trycks det ut när diskmaskinen tömmer allt vatten..
Jaaa, inget större problem eftersom avloppet till köket hänger i taket i tvättstugan tyckte irländaren, bara att öppna och köra runt där lite! Mina protester hjälpte inte långt mot mansgrisen som ska göra allt själv. 
Så, in till grannen och fick tag i hans högtrycksspruta med tillhörande spolslang (vår granne har ALLT, verkligen ALLT) 

Ett bakslag och 20 liter svart sörja senare (som vällde ut över väggen och golvet innan proppen släppte) så står vi här med en före detta vit vägg som nu är avlopps-skit-svart. 

Gott



Vi lyckades iallafall rädda golvet och nån tusenlapp på att ta hit en avloppsspolare. Och istället får vi ägna oss åt väggskrubbning och ommålning. 

Yey

Kommentarer
Postat av: Syrran

Hahaha, vilken handyman han är! Skam den som ger sig!

2015-02-25 @ 11:33:12

Skriv vad du tycker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0